“΄Εφυγε” η αρχαιολόγος Καίτη Δημακοπούλου

Συλλυπητήριο μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη για την απώλεια της αρχαιολόγου Καίτης Δημακοπούλου

by Times Newsroom

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, η αρχαιολόγος Καίτη Δημακοπούλου. Με πλούσιο ερευνητικό έργο, διενήργησε πολλές ανασκαφές, μεταξύ των οποίων η συστηματική ανασκαφική έρευνα -σε συνεργασία με το Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο- στη μυκηναϊκή ακρόπολη της Μιδέας στην Αργολίδα, ενώ υπήρξε Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη αναφέρει:

Η επιστημονική κοινότητα και η Αρχαιολογική Υπηρεσία θρηνούν την απώλεια μιας σπουδαίας επιστήμονος, μιας διεθνώς αναγνωρισμένης αρχαιολόγου, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στο αρχαιολογικό έργο. Η Καίτη Δημακοπούλου εργάστηκε άοκνα για την ανάδειξη του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, με τις έρευνές της στη Βοιωτία, τη Λακωνία, την Αρκαδία, την Κορινθία και την Αργολίδα. Έχοντας πραγματοποιήσει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Οξφόρδη, ανέλαβε θέσεις ευθύνης, τις οποίες υπηρέτησε με ιδιαίτερη αφοσίωση, συνέπεια και ξεχωριστό ήθος. Μεταξύ των πολλών ανασκαφών, τις οποίες διενήργησε, η Καίτη Δημακοπούλου επένδυσε εμπειρία και κόπο στη συστηματική ανασκαφική έρευνα -σε συνεργασία με το Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο- στη μυκηναϊκή ακρόπολη της Μιδέας στην Αργολίδα, την οποία διηύθυνε με τη βαθιά γνώση, που τη διέκρινε, και τον επιστημονικό τρόπο, που τη χαρακτήριζε.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της οφείλει πολλά για το έργο της ως Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Για το έργο της επανέκθεσης της πολύτιμης προϊστορικής συλλογής του, αλλά και για την εξωστρέφεια, την οποία ενίσχυσε με τη διοργάνωση σημαντικών περιοδικών εκθέσεων.

Αποχαιρετούμε την Καίτη Δημακοπούλου με ιδιαίτερο σεβασμό και μεγάλη εκτίμηση στο σπουδαίο έργο και στην επιστημονική της παρακαταθήκη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com