Ρέντη: Θλίψη για την απώλεια του 31χρονου αστυνομικού – Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου

Κατέληξε ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, στις 7 Δεκεμβρίου.

by Times Newsroom

Ο 31χρονος έδωσε γενναία μάχη για 20 ημέρες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διακομίστηκε μετά την επίθεση.

Οι γιατροί είχαν προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του ποδιού του αστυνομικού λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ.».

Για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές ώστε να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης».

Οικονόμου: Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου αστυνομικού, εκπέμπει μήνυμα «μηδενικής ανοχής σε κάθε εκδήλωση βίας χωρίς καμία εξαίρεση».

Αναλυτικά, η δήλωσή του ήταν:

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας.

Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛΑΣ όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στον δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στον θάνατό του».

 Μητσοτάκης:  «Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας»

Την οδύνη του για την απώλεια του αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη και τα συλλυπητήρια του στους οικείους του και την Ελληνική Αστυνομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο facebook. Παράλληλα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την δέσμευση του για τιμωρία των «δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας» επισημαίνοντας ότι είναι «μια ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού είναι η εξής:

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του.

Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια.

Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».

Κασσελάκης: «Ο 31χρονος Γιώργος έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή»

Στον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε τραυματιστεί από ναυτική φωτοβολίδα στις 7 Δεκεμβρίου σε επεισόδια έξω από το αθλητικό κέντρο στον Ρέντη, αναφέρεται με ανάρτηση στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή. Τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του».

Ανδρουλάκης: Χρέος να δώσουμε τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του για τον θάνατο του αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα σε επεισόδια έξω από αθλητικό κέντρο στον Ρέντη.

«Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε γενναία μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, που δέχτηκε εν ώρα καθήκοντος. Ο θάνατος του μας συγκινεί βαθύτατα και αποτελεί χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ελληνική Λύση: Συλλυπητήρια για την «μαρτυρική δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη»

«Την βαθιά οδύνη της αλλά και την οργή της για την άνανδρη και δυστυχώς, μαρτυρική δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη, που έπεσε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος» καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους οικείους του, εκφράζει η Ελληνική Λύση.

Η Ελληνική Λύση «απαιτεί τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του συνόλου των φυσικών αλλά και ηθικών αυτουργών, που άμεσα ή έμμεσα συμμετείχαν στο βάρβαρο αυτό έγκλημα», τονίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος, σημειώνοντας ότι η Ελληνική Λύση «για άλλη μια φορά» καλεί «την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την φύλαξη των γηπέδων. Οι ήρωες με το εθνόσημο δεν μπορεί να γίνονται “θυσία” για τα συμφέροντα των ολιγαρχών».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com