Ρίψη Στεφάνων, Τρισάγιο και Απόδοση Τιμών στους 42 πεσόντες του Αντιτορπιλικού ΥΔΡΑ | Posidon Hellas

by Times Newsroom

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος κόσμου και σκαφών συγκεντρώθηκαν στις Νήσους Λαγούσες, ανοιχτά της Αίγινας, ώστε να πραγματοποιηθεί τρισάγιο και να γίνει ρίψη στεφάνων στη μνήμη των 42 πεσόντων του Ναυαγίου του Αντιτορπιλικού “Ύδρα”.

Ταυτόχρονα, το F/B Ποσειδών Ελλάς ερχόμενο από Πειραιά παρεκκλίνει της πορείας για Αίγινα και αποδίδει τιμές με παρατεταμένους συριγμούς ενώ ο Καπετάνιος κ. Βασίλης Παχωπός με τον Ύπαρχο Σεκερτζή Ευστράτιο, πραγματοποιούν ρίψη στεφάνου.

Στην περιοχή πλέουν επίσης σκάφη του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού και πολλά μικρά αλιευτικά σκαφή της Αίγινας. Ίσαλος 2024!

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Cpt κ. Μακαρατζή Παναγιώτη για όλη την οργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης που κρατά την παράδοσή μας ζωντανή.

Τέλος, Ευχαριστούμε θερμά το πλήρωμα του Ποσειδών Ελλάς για την φιλοξενία στο πλοίο. ”Στις 22/04/1941 το “Ύδρα” / D-97 αντιτορπιλικό τύπου ‘DARDO’ βυθίστηκε από σφοδρή αεροπορική γερμανική προσβολή κοντά στη νησίδα Λαγούσα του Σαρωνικού.

Στη διάρκεια της επιδρομής και του ναυαγίου του πλοίου σκοτώθηκε ο κυβερνήτης του αντιπλοίαρχος Θ. Πεζόπουλος, ο ύπαρχος πλωτάρχης Βλαχάβας και 2 ακόμη αξιωματικοί, 12 υπαξιωματικοί και 26 ναυτοδίοποι.

Το υπόλοιπο πλήρωμα διασώθηκε χάρη στη συνδρομή των αλιέων της Αίγινας οι οποίοι έσπευσαν στον τόπο του ναυαγίου. Έκτοτε αποδίδουν φόρο τιμής τέτοια μέρα κάθε χρόνο. ”

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com