Ρωσία: Απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στον Τζάστιν Τριντό και 600 Καναδούς

Η Μόσχα είχε επιβάλει ήδη κυρώσεις σε Καναδούς αξιωματούχους

by Times Newsroom

Η Ρωσία αποφάσισε να επιβάλει νέες κυρώσεις στον Καναδά ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η Μόσχα να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 600 Καναδούς, μεταξύ αυτών ο Τζάστιν Τριντό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης Κρίστια Φρίλαντ είναι επίσης μεταξύ των 592 προσώπων στα οποία απαγορεύεται να ταξιδέψουν στη Ρωσία, σε μια συμβολική κίνηση.

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση και σημείωσε πως «τονίζουμε ότι αυτού του είδους οι κυρώσεις επιβάλλονται εξ ανάγκης από τη ρωσική πλευρά και αποκλειστικά ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της καναδικής ηγεσίας».

Σημειώνεται, ότι όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ, η Μόσχα είχε επιβάλει την προηγούμενη εβδομάδα κυρώσεις σε βάρος 61 αξιωματούχων, δημοσιογράφων και στρατιωτικών αναλυτών από τον Καναδά, για την υποστήριξή τους στη «ρωσοφοβική» στάση της καναδικής κυβέρνησης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή