Ρωσία: Η άγνωστη Κοιλάδα του Θανάτου

Η απίστευτη συνθήκη στην οποία βρίσκονται τα ζώα που χάνουν την ζωή τους

by Times Newsroom

Ενώ οι περισσότεροι έχουν ακουστά για την περίφημη Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ -θεωρείται ως το πιο καυτό μέρος στη Γη- υπάρχει ακόμη μία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, Κοιλάδα του Θανάτου, εξίσου τρομακτική και μη βιώσιμη, εκείνη στη Ρωσία. Ο λόγος για την Κοιλάδα του Θανάτου στη χερσόνησο της Καμτσάτκα, η οποία είναι εξίσου θανατηφόρα για εντελώς διαφορετικούς, όμως, λόγους.

Ρωσία: Η κοιλάδα του θανάτου που δεν έχετε ακουστά

Κατά μήκος του ποταμού Geyser, λοιπόν, στη σκιά του ηφαιστείου Kronotsky, η Κοιλάδα των Geysers είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα που ανταποκρίνεται στο όνομά του πλήρως. Η περιοχή είναι ουσιαστικά η ρωσική εκδοχή του Εθνικού Πάρκου Yellowstone, αν και πολύ μεγαλύτερη. Η Κοιλάδα των Geysers περιλαμβάνει σχεδόν 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή αποθεματική γη. Για σχεδόν έναν αιώνα, η περιοχή ήταν απαγορευμένη με την πρόσβαση να επιτρέπεται μόνο σε επιστήμονες και φύλακες του πάρκου της Ρωσίας. Αλλά το 2011, η κυβέρνηση άρχισε να επιτρέπει τουριστικές εκδρομές στην κοιλάδα, προσφέροντας μια σπάνια γεύση από το πανέμορφο τοπίο, την εκπληκτική γεωλογία και το πιο μυστηριώδες -και επικίνδυνο- χαρακτηριστικό της περιοχής: την Κοιλάδα του Θανάτου.

Η Κοιλάδα του Θανάτου στη Ρωσία ανακαλύφθηκε το 1975 και καταλαμβάνει μόνο μια μικρή περιοχή εντός της μεγαλύτερης κοιλάδας των Geysers, με μήκος μόλις 2 χιλιόμετρα και πλάτος 100-500 μέτρα. Πήρε το όνομά της από τα τοξικά αέρια που μπορούν να βρεθούν προσκολλημένα στον πυθμένα της κοιλάδας και από τα εκατοντάδες ζώα που έχουν πεθάνει εκεί από τις αναθυμιάσεις.

Λόγω της ηφαιστειακής φύσης της περιοχής, αέρια όπως υδρόθειοδιοξείδιο του άνθρακαθειούχος άνθρακας και ακόμη και κυάνιο πλημμυρίζουν τη μικρή κοιλάδα, ιδιαίτερα τις ήρεμες με λίγο άνεμο. Τα ζώα που πεθαίνουν εκεί βρίσκονται εξαιρετικά καλοδιατηρημένα, επειδή οι δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις αναστέλλουν ακόμη και την ανάπτυξη βακτηρίων.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ναι, μπορείτε να περιηγηθείτε στην περιοχή, σύμφωνα με το grunge.com, αλλά ίσως θέλετε να εξασκηθείτε κρατώντας την αναπνοή σας ή να επενδύσετε σε έναν προστατευτικό εξοπλισμό. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ζάλη, αδυναμία ή πονοκέφαλο, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από την περιοχή άμεσα, εκτός εάν θέλετε να γίνετε το τελευταίο θύμα της Κοιλάδας του Θανάτου!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή