Ρωσία: Σε κατάλογο με καταζητούμενα πρόσωπα ο αδελφός του Ναβάλνι

Ο Όλεγκ Ναβάλνι, ο οποίος είναι άγνωστο που βρίσκεται, είχε τεθεί πέρυσι σε κατ' οίκον περιορισμό κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου και του είχε επιβληθεί ποινή ενός έτους με αναστολή για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας που συνδέονταν με την πανδημία του κορωνοϊού.

by Times Newsroom

Η Ρωσία έχει εντάξει σε έναν κατάλογο με τα ονόματα καταζητούμενων τον αδελφό του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με τα αρχεία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς έχει κληθεί να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο πιθανόν να μετατρέψει μια εις βάρος του απόφαση για ποινή με αναστολή σε ποινή φυλάκισης.

Ο Όλεγκ Ναβάλνι, ο οποίος είναι άγνωστο που βρίσκεται, είχε τεθεί πέρυσι σε κατ’ οίκον περιορισμό κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου και του είχε επιβληθεί ποινή ενός έτους με αναστολή για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας που συνδέονταν με την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι κατηγορίες αυτές διατυπώθηκαν μετά τη συμμετοχή του σε μια διαδήλωση στη Μόσχα κατά της σύλληψης του αδελφού του, του Αλεξέι.

Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία θα ζητήσει από δικαστήριο της Μόσχας στις 18 Φεβρουαρίου να επιβληθεί ποινή φυλάκισης στον Ολεγκ Ναβάλνι επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που του είχαν επιβληθεί για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας, είπε σήμερα ο δικηγόρος του.

Ο 38χρονος αποφυλακίστηκε το 2018 έχοντας εκτίσει 3,5 χρόνια για υπεξαίρεση, μια καταδίκη που σύμφωνα με τους επικριτές του στόχευε να ασκήσει πίεση στον αδελφό του και να αποθαρρύνει τους αντιφρονούντες.

Για την ίδια υπόθεση, στον Αλεξέι Ναβάλνι είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή, η οποία πέρυσι μετατράπηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή φέρεται ότι παραβίασε τους όρους αναστολής.

Ο ίδιος λέει ότι οι εις βάρος του κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή