Ρωσία: «Στήνει» στρατολογικό γραφείο κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία

«Φρένο» στους Ρώσους που εγκαταλείπουν τη χώρα για να αποφύγουν την επιστράτευση φαίνεται πως προσπαθεί να βάλει η Μόσχα, με τον σχεδιασμό ενός «φορητού» γραφείου στρατολόγησης που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στα σύνορα με τη Γεωργία.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, από χθες έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στρατεύματα στα ρωσογεωργιανά σύνορα, παρά το γεγονός πως το Κρεμλίνο προσπαθεί να εξαλείψει τις φήμες ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να εισαγάγει στρατιωτικό νόμο για να απαγορεύσει την έξοδο στρατεύσιμων από τη χώρα.

Οι ρωσικές αρχές είχαν αναγνωρίσει προ ημερών μια «μεγάλη» κυκλοφορία οχημάτων με προορισμό τη Γεωργία, με περίπου 2.300 οχήματα να υπολογίζεται πως διήλθαν τότε από έναν μόνο συνοριακό σταθμό.

Σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας έχουν σημειωθεί μαζικές διαμαρτυρίες αλλά και μεμονωμένα επεισόδια, από τότε που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση. Χθες (26/9) ένας 25χρονος άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο τραυματίζοντας έναν αξιωματικό, ενώ ένας άλλος νεαρός αυτοπυρπολήθηκε φωνάζοντας πως δεν θέλει να πάει στο μέτωπο.

Παράλληλα, οι μαρτυρίες όσων στρατολογούνται συνθέτουν μια παρακμιακή εικόνα, που παραπέμπει περισσότερο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρά στην σύγχρονη εποχή: Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν ότι Ρώσοι στρατιώτες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν…σκουριασμένα Καλάζνικοφ, ενώ σε ένα άλλο κλιπ μια αξιωματικός λέει στους επίστρατους πως δεν θα τους δοθεί τίποτα, «εκτός από πυρομαχικά».

Η αξιωματικός ζητά από τους στρατιώτες να αγοράσουν από υπνόσακους και φάρμακα για την διάρροια μέχρι τουρνικέ για τα σπασμένα οστά. Τους συμβουλεύει μάλιστα να πάρουν από αυτοκίνητα τα κουτιά πρώτων βοηθειών και να πάρουν από εκεί τις γάζες, τα τουρνικέ και ότι άλλο χρειάζονται. «Παιδιά, φροντίστε τους εαυτούς σας», ακούγεται να τους λέει. Στη συνέχεια τους παροτρύνει να ζητήσουν «από τις μανάδες, τις αδερφές και τις φιλενάδες τους» να τους αγοράσουν τις «φθηνότερες σερβιέτες» και «τα φθηνότερα ταμπόν».

«Μη γελάτε παιδιά. Οι σερβιέτες θα σας χρησιμεύσουν ως πάτοι στις αρβύλες και τα ταμπόν για να σταματήσετε την αιμορραγία, αν τραυματιστείτε από σφαίρες», εξηγεί.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή