Ρωσία: Το δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση σε βάρος ροκ σταρ που κατηγορήθηκε για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού

«Σκοτώνονται νέοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά. Μήπως χάριν κάποιων ναπολεόντειων σχεδίων του Καίσαρά μας;» είχε πει

by Times Newsroom

Να προχωρήσει στην απόρριψη της μήνυσης που είχε υποβληθεί από την αστυνομία σε βάρος του ροκ σταρ Γιούρι Σεφτσούκ αποφάσισε το δικαστήριο Τζερζίνσκι της Αγίας Πετρούπολης. Ο τραγουδιστής κατηγορήθηκε για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η μηνυτήρια αναφορά κατά του Σεφτσούκ, συντάχθηκε στην πόλη Ουφά, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει ο διάσημος ροκ τραγουδιστής κατά την διάρκεια συναυλίας στις 18 Μαΐου.

«Ξανά σκοτώνονται οι νέοι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σκοτώνονται γέροι, γυναίκες και παιδιά. Μήπως χάριν κάποιων ναπολεόντειων σχεδίων του Καίσαρά μας; Πατρίδα, φίλοι, δεν είναι τα οπίσθια του προέδρου τα οποία πρέπει όλη την ώρα να τα σαλιώνουμε, να τα φιλάμε. Πατρίδα είναι η φτωχή γιαγιά, που πουλάει στον σιδηροδρομικό σταθμό πατάτες», είχε δηλώσει τότε ο Σεφτσούκ.

Η υπηρεσία τύπου των δικαστηρίων της Αγίας Πετρούπολης όπως έγραψε η εφημερίδα Novayagazeta.europe ανακοίνωσε πως η μηνυτήρια αναφορά που είχε συνταχθεί κατά του δημοφιλούς αρχηγού του ροκ συγκροτήματος DDT Γιούρι Σεφτσούκ λόγω των δηλώσεων του για τον ρωσικό στρατό επέστρεψε στην αστυνομία.

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιστρέψει την μηνυτήρια αναφορά, καθώς σ’ αυτήν δεν αναφέρεται κάποιο γεγονός που να συνιστά παραβίαση του νόμου.

«Δεν αναφέρεται πως συγκεκριμένα διατυπώθηκαν οι δημόσιες εκκλήσεις που παρέπεμπαν στην παρεμπόδιση της αξιοποίησης των Ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προστασία των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των πολιτών της» τονίζεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας τύπου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com