Ρώσοι στρατιώτες παραπονιούνται για σκουριασμένα Καλάζνικοφ

Βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο φέρεται να καταγράφουν Ρώσους στρατιώτες, που παραπονιούνται ότι αναγκάζονται να πολεμήσουν με σκουριασμένα Καλάζνικοφ.

by Times Newsroom

«Τα παιδιά στα τανκς πήραν αυτά τις μα…κίες», ακούγεται να λέει μια φωνή, την ώρα που η κάμερα δείχνει ένα σκουριασμένο Καλάζνικοφ. «Σου λέει έχετε τανκς, τι να τα κάνετε τα Καλάζνικοφ». «Αυτά μας δίνουν», λέει ένας άλλος στρατιώτης, δείχνοντας στην κάμερα το όπλο που του δόθηκε. «Μας γ…σαν». Ένας τρίτος ακούγεται να λέει: «Δεν θέλω να πω κάτι…έχω σοκαριστεί».

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πούτιν είπε: «Για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας στα απελευθερωμένα εδάφη, θεωρώ απαραίτητο να υποστηρίξω την πρόταση του υπουργείου Άμυνας και των Στρατηγών. Κηρύσσω μερική επιστράτευση στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Έκτοτε, πολλοί νέοι προσπαθούν απεγνωσμένα να φύγουν για να μην στρατολογηθούν. Νωρίτερα σήμερα (26/9), ένας νεαρός άνδρας άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, φωνάζοντας πως «κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο» και πως «όλοι θα πάμε σπίτια μας». Ο κυβερνήτης του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως ο επικεφαλής του στρατολογικού κέντρου, «ο στρατιωτικός επίτροπος Αλεξάντρ Ελισέγεφ», βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και πως ο δράστης των πυροβολισμών έχει συλληφθεί «και οπωσδήποτε θα τιμωρηθεί».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή