Ρουάντα: Τουλάχιστον 95 νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις

Τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην δυτική Ρουάντα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, ενώ οι αρχές αναζητούν κι άλλους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

by Times Newsroom

Βίντεο, που αναρτήθηκε στο Twitter από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Rwanda Broadcasting Agency, δείχνει σπίτια που έχουν καταστραφεί από ποταμό λάσπης σε πλημμυρισμένο δρόμο.

«Η κύρια προτεραιότητά μας τώρα είναι να φτάσουμε σε κάθε σπίτι που έχει υποστεί ζημιές ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να διασώσουμε όποιον άνθρωπο ενδέχεται να έχει παγιδευτεί», δήλωσε ο Φρανσουά Χαμπιτεγκέκο, ο κυβερνήτης της Δυτικής Επαρχίας της Ρουάντα στο Reuters, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 95.

Κάποιοι διασώθηκαν και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πόσοι είναι οι διασωθέντες.

Οι περιοχές που επλήγησαν χειρότερα στην επαρχία του είναι η Ρούτσιρο, όπου υπάρχουν 26 νεκροί, η Νιαμπίχου, όπου οι νεκροί ανέρχονται σε 19, και οι Ρουμπάβου και Νγκορορέρο, οι οποίες είχαν 18 νεκρούς έκαστη.

Ο Χαμπιτεγκέκο πρόσθεσε ότι η βροχή άρχισε να πέφτει χθες γύρω στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδος) και ότι ο ποταμός Σεμπέγια υπερχείλισε.

«Το χώμα ήταν ήδη μουσκεμένο από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, από τις οποίες είχαν προκληθεί κατολισθήσεις κλείνοντας δρόμους», συνέχισε.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουάντα προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα ξεπεράσουν τον μέσο όρο για τον Μάιο στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com