Σακελλαροπούλου: Η έμφυλη βία μας αφορά όλους και όλες

«Η έμφυλη βία είναι κάτι που μας αφορά όλους και όλες και καμία γυναίκα και κανένας άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να αισθανθεί μόνος», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία χθες το βράδυ απηύθυνε χαιρετισμό σε υπαίθρια μουσική εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην παραλία της πόλης.

by Times Newsroom

«Η έμφυλη βία είναι κάτι που μας αφορά όλους και όλες. Το πιο σημαντικό- δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι, δεν ξέρω γιατί τώρα εμφανίζονται τόσα πολλά κρούσματα και αν αυτό απλώς οφείλεται στο ότι είναι οι δρόμοι πιο ανοιχτοί και οι καταγγελίες συχνότερες ή έχουν πυκνώσει – όλα αυτά θα τα βρουν οι ειδικοί επιστήμονες, θα αναλυθούν, θα τα δούμε στην πορεία. Το ζήτημα είναι ένα όμως. Ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει ποτέ και κανένας άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να αισθανθεί μόνος. Η βία είναι κάτι που πρέπει, ως κοινωνία, να αποδοκιμάζουμε. Να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ζώντας μακριά από τη βία. Να μαθαίνουν έτσι και, άρα, να αποδοκιμάζουν και να καταγγέλλουν, αν χρειαστεί, οποιοδήποτε φαινόμενο.

Η δημοκρατία και η ελευθερία είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι. Να αναπνέουμε και να ζούμε ελεύθερα στην κοινωνία, αποδεχόμενοι ο ένας τον άλλον, το διαφορετικό. Και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις», είπε.

Η επίσκεψη στην εν λόγω εκδήλωση ήταν εκτός του προγράμματος της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνάντησε τις διοργανώτριες κατά την απογευματινή βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο, την ώρα που προετοίμαζαν την εκδήλωση, και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που της απηύθυναν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com