Σάλος στην Ολλανδία με πρόταση να αλλάξει στα μητρώα ο όρος «μητέρα» με το «γονέας από τον οποίο γεννήθηκε το παιδί»

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο ανέκρουσε πρύμναν την περασμένη Δευτέρα σχετικά με την πρόταση αντικατάστασης της λέξης «μητέρα» στο μητρώο πολιτών της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμά τους οι NL Times.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του τοπικού site, νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε γίνει γνωστό ότι η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου είχε υποβληθεί στην ολλανδική βουλή ως μέρος ενός πακέτου τροποποιήσεων στη διατύπωση των υφιστάμενων νόμων. Ειδικότερα, η πρόταση αφορούσε την αντικατάσταση της λέξης «μητέρα» με την ουδέτερη ως προς το φύλο φράση «γονέας από τον οποίο γεννήθηκε το παιδί».

Πρόκειται για «ένα λάθος που θα διορθωθεί σύντομα με ένα υπόμνημα προς τη Βουλή σχετικά με τις αλλαγές», έγραψε σε ανάρτησή του στο X ο Ούγκο ντε Γιονγκ, υπουργός Εσωτερικών και Σχέσεων του βασιλείου, τονίζοντας ότι «η λέξη “μητέρα” είναι πολύ όμορφη και αξίζει μια θέση στη νομοθεσία μας».

Η αλλαγή που αφορά τη λέξη «μητέρα» εξηγήθηκε ως αναγκαία προσαρμογή εξαιτίας μιας τροποποίησης που έγινε στο σύστημα καταχώρησης του μητρώου πολιτών το 2022.

Εκείνη τη χρονιά, η κυβέρνηση συμπεριέλαβε μια εξαίρεση για τα transgender άτομα που γίνονται γονείς, έτσι ώστε κάποιος με τα βιολογικά χαρακτηριστικά μιας γυναίκας να μην χαρακτηρίζεται ως μητέρα, όταν η εγγραφή αυτού του ατόμου το κατηγοριοποιεί ως άνδρα, κατόπιν δικής του αίτησης. Η φράση «γονέας από τον οποίο γεννήθηκε το παιδί», χρησιμοποιείται τότε αντί για τη λέξη «μητέρα» στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.

Το ακροδεξιό χριστιανικό κόμμα SGP εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι «υπήρχε σχέδιο» να αφαιρεθεί τελείως η λέξη «μητέρα» από το μητρώο. Σε συνέντευξή του ο βουλευτής Αντρέ Φλακ απαίτησε να συναντηθεί με τον Ντε Γιονγκ για την «εξαιρετικά ευαίσθητη αλλαγή» που, κατά την άποψή του, η κυβέρνηση επιχείρησε να κρύψει μέσα στη δέσμη προτάσεων για να περάσει απαρατήρητη. Από τη μεριά του ο Γκερτ Βίλντερς, ηγέτης του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος PVV, δήλωσε ότι η αλλαγή ισοδυναμεί με «woke παράνοια».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com