Schumann και Bruckner από την θρυλική πιανίστα Martha Argerich και τον σταρ του πόντιουμ Zubin Mehta

Προβολή μαγνητοσκοπημένης συναυλίας από το Musikverein της Βιέννης

by Times Newsroom
  • Φιλαρμονική της Βιέννης
  • Πέμπτη 13 Ιουλίου | 20:30 | είσοδος ελεύθερη
  • Music to Watch | H εικόνα της κλασικής μουσικής για δεύτερη χρονιά στην οθόνη του Κήπου

Οι φετινές καλοκαιρινές προβολές στον Κήπο συναυλιών και παραστάσεων από φημισμένες αίθουσες και διάσημα φεστιβάλ της Ευρώπης ολοκληρώνονται την Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης από τo Musikverein της Βιέννης και δύο μεγάλους σταρ της κλασικής μουσικής: τη θρυλική πιανίστα Martha Argerich [Μάρθα Άργκεριχ] και τον σπουδαίο αρχιμουσικό Zubin Mehta [Ζούμπιν Μέτα]. H Μάρθα Άργκεριχ θα ερμηνεύεσει το ένα και μοναδικό Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα, έργο 54 του Robert Schumann [Ρόμπερτ Σούμαν] καθώς και ένα απόσπασμα από τις Παιδικές σκηνές για σόλο πιάνο του ίδιου συνθέτη, ενώ ο Zubin Mehta και το ιστορικό αυστριακό σύνολο θα παρουσιάσουν επίσης τη «Ρομαντική» συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα του Anton Bruckner [Άντον Μπρούκνερ].

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Motor Oil. rue celebration.”

Martha Argerich, Zubin Mehta – Δύο εμβληματικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής

O Ζubin Mehta και η Martha Argerich «επιστρέφουν» στο ένα και μοναδικό Kοντσέρτο για πιάνο του Schumann και στην Τέταρτη συμφωνία («Ρομαντική») του Bruckner, σε μια συναυλία που δόθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Χρυσή Αίθουσα του Musikverein στη Βιέννη, μια πόλη-ορόσημο για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και εξέλιξη αυτών των δύο εμβληματικών μουσικών κατά τη δεκαετία του 1950. Μισό αιώνα μετά, ο ινδός μαέστρος-μύθος και η κορυφαία αργεντινή πιανίστα συγκαταλέγονται σε εκείνες τις καλλιτεχνικές προσωπικότητες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στον διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο χάρτη της κλασικής μουσικής και έχουν σημαδέψει, με τα επιτεύγματά τους, την πολιτιστική μνήμη του 20ού και 21ου αιώνα.

Megaron and Unitel Present

Η UNITEL, εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, καταγράφει ανεπανάληπτες ερμηνείες από συναυλίες κλασικής μουσικής και παραστάσεις όπερας, οπερέτας και μπαλέτου που άφησαν εποχή, σε συνεργασία –συχνά, με αποκλειστικά συμβόλαια– με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως οι θρυλικοί μαέστροι Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Carlos Kleiber –αλλά και νεότεροι, όπως ο Christian Thielemann– ή η σταρ της όπερας Anna Netrebko καθώς και με ορχήστρες και καλλιτεχνικούς φορείς διεθνούς κύρους (Φιλαρμονική Βιέννης, Φιλαρμονική Βερολίνου, Σκάλα του Μιλάνου, Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ, Μπαϋρώυτ, Μπρέγκεντς κ.ά.).

Με έναν κατάλογο τεχνικά άρτιων παραγωγών που αριθμεί περισσότερα από 1.500 οπτικοακουστικά αρχεία, η UNITEL είναι μία από τις πρωτοπόρους εταιρείες στον χώρο της παραγωγής έγχρωμων στερεοφωνικών μουσικών φιλμ. Σήμερα, τα βίντεό της κυκλοφορούν αποκλειστικά με εικόνα UHD (υπερυψηλής ευκρίνειας) και ήχο Surround. Αποτελεί μετεξέλιξη της εταιρείας Cosmotel που ιδρύθηκε το 1964 από τον Δρ. Leo Kirch και τον Herbert von Karajan με σκοπό τη δημιουργία παραγωγών κλασικής μουσικής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com