Σεισμός στην Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία στην Κάρυστο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κάρυστο μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας

by Times Newsroom

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κάρυστο μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 06:32 στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας.

Επειδή καταγράφονται αρκετοί μετασεισμοί και γίνονται έλεγχοι, κλείσαμε προληπτικά τα σχολεία” τόνισε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη καθαρά για προληπτικούς λόγους, ενώ έκανε γνωστό ότι δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή προβλήματα στην περιοχή.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο evima.gr λέγοντας ότι ο σεισμός είναι υπό παρακολούθηση και αξιολόγηση καθώς η περιοχή δίνει σεισμικές δονήσεις εδώ και δέκα ημέρες

«Στις 6:32 το πρωί έγινε αισθητός σεισμός στην Εύβοια 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ και ακολούθησε μετασεισμός με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας, με μεγέθη. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει δώσει στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα και γιαυτό κοιτάμε να δούμε τι δομές υπάρχουν καθώς δεν είναι εμφανές κάποιο ρήγμα. Όμως δεν αποκλείουμε να σημειωθεί ξανά σεισμός στο ίδιο μέγεθος με τον πρώτο».

«Άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι».

Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με έντονους μετασεισμούς όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας ο Δήμος Καρύστου κλείνει σήμερα τα σχολεία.

Στις 07:23, σχεδόν μία ώρα αργότερα η περιοχή έδωσε και έναν ακόμη δυνατό μετασεισμό 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ΒΒΑ των Νέων Στύρων της Εύβοιας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή