Σεισμός στην Τουρκία: Συνελήφθη εργολάβος πολυτελούς κτιρίου που κατέρρευσε – Προσπαθούσε να διαφύγει

Ο ιδιοκτήτης του Renaissance Residence, ενός συγκροτήματος πολυτελών διαμερισμάτων που καταστράφηκε από τον σεισμό στην επαρχία Χατάι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σήμερα Παρασκευή (10/2), ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα.

by Times Newsroom

Πρόκειται για τον Μεχμέτ Γιασάρ Κοσκούν τον οποίο οι τουρκικές Αρχές σταμάτησαν στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen πριν διαφύγει στο Μαυροβούνιο, όπως μετέδωσε το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Η εν λόγω σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του γενικού εισαγγελέα στην περιοχή Gaziosmanpasa της Κωνσταντινούπολης.

Ο  Μεχμέτ Γιασάρ Κοσκούν ταξίδευε στο Μαυροβούνιο έχοντας στην κατοχή του ένα μικρό χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε από την αστυνομία του αεροδρομίου. Να σημειωθεί, επίσης, πως δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί επίσημα.

Το 12όροφο συγκρότημα της Renaissance το οποίο κατέρρευσε αποτελούνταν από 250 διαμερίσματα και βρισκόταν στην περιοχή Αντιόχεια του Χατάι. Μάλιστα, είχε διαφημιστεί ως μια πολυτελή κατασκευή που πληρούσε τους οικοδομικούς κανονισμούς.

Το κάθε διαμέρισμα κόστιζε από 1,5 έως 3 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (75.000 με 150.000 ευρώ). Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η κατάρρευση των κατοικιών λόγω του φονικού σεισμού ο Τζοσκούν μαζί με τον αδερφό του, Χουσεΐν Γιαλτσίν, εξαφανίστηκαν. Να τονισθεί πως ο αδελφός του φέρεται να βρίσκεται στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας Antis Yapi στο Μαυροβούνιο, όπου είναι η έδρα της από το 2017.

Σεισμός στην Τουρκία: Ψάχνουν τους ενόχους

Το συγκρότημα των πολυτελών διαμερισμάτων έπεσε σαν τραπουλόχαρτα μετά από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική πόλη Γκαζιαντέπ το πρωί της Δευτέρας (6/2) και ακολούθησε «δίδυμος» σεισμός στην επαρχία Καχραμανμάρας λίγες ώρες αργότερα.

Την Πέμπτη (9/2), ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τα κτίρια που κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε όσους έχτισαν τα εν λόγω κτίρια ή έφεραν οποιαδήποτε ευθύνη για την κατάρρευσή τους στις 10 επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο.

«Όσοι φέρουν ευθύνη για τις καταστροφές μετά τον σεισμό θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com