Σημαντική νίκη για τον Μελανσόν, ο Ερίκ Κοκερέλ πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εθνοσυνέλευσης

Σε ηλικία 63 ετών, ο Ερίκ Κοκερέλ ήταν το φαβορί ως κοινός υποψήφιος για το Nupes. Προτιμήθηκε εσωτερικά από τη σοσιαλίστρια Βαλερί Ραμπό.

by Times Newsroom

Ένα βαρύτιμο τρόπαιο απέκτησε η παράταξη La France Insoumise του Ζαν-Λυκ Μελανσόν: ο βουλευτής Ερίκ Κοκερέλ εξελέγη την Πέμπτη στην προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Εθνοσυνέλευσης, μια στρατηγική θέση που ανατέθηκε στην αντιπολίτευση και στην οποία ήλπιζε το RN της κ. Λε Πεν.

Ο κοινός υποψήφιος του αριστερού συνασπισμού NUPES (Nouvelle Union populaire écologique et sociale), ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του Seine-Saint-Denis κέρδισε στον τρίτο γύρο με 21 ψήφους έναντι 11 για τον υποψήφιο του Rassemblement National, Ζαν-Φιλίπ Τανγκί. Οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κόμματος Μακρόν, απείχαν.

Η Επιτροπή Οικονομικών, της οποίας η προεδρία ανήκει στην αντιπολίτευση από το 2007, διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στην εξέταση των προϋπολογισμών ή νομοσχεδίων όπως αυτό για την αγοραστική δύναμη που αναμένεται τον Ιούλιο. Η Προεδρία προσφέρει πρόσβαση σε πληροφορίες που καλύπτονται από το φορολογικό απόρρητο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να τις αποκαλύψει. Η θητεία έχει διάρκεια ενός έτους, όπως όλες οι προεδρίες των μόνιμων επιτροπών.

Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι των La République En Marche! (δηλαδή του Μακρόν), Les Republicains (οι Ρεπουμπλικανοί) ή RN είχαν κατηγορήσει τον Κοκερέλ ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει τα προνόμιά του για πολιτικούς σκοπούς, κατηγορώντας τον και για ψευδείς ειδήσεις.

«Πρέπει να σταματήσουμε με αυτό, η ιδέα είναι να μην πάμε σε προσωπικό κυνήγι μαγισσών», επανέλαβε την Πέμπτη κατά την εκλογή του.

Υποσχέθηκε συζητήσεις για την «ουσία» και χάρηκε που «η Εθνοσυνέλευση θα γίνει ξανά λίγο περισσότερο το πολιτικό κέντρο βάρους αυτής της χώρας».

Σε ηλικία 63 ετών, ο Ερίκ Κοκερέλ ήταν το φαβορί ως κοινός υποψήφιος για το Nupes. Προτιμήθηκε εσωτερικά από τη σοσιαλίστρια Βαλερί Ραμπό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com