Σκληρό τελεσίγραφο από την πριγκίπισσα Μαίρη στην πεθερά της βασίλισσα Μαργκρέτε- «Ή με κάνεις βασίλισσα ή χωρίζω τον γιο σου»

Η 51χρονη πρώην διευθύντρια real estate θα είναι η πρώτη βασίλισσα με καταγωγή από την Αυστραλία στον κόσμο. Το 2000 εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ η Μαίρη Ντόναλντσον με μια φίλη της συνάντησε μια παρέα νέων ανδρών στο μπαρ Slip Inn.

by Times Newsroom

Μεταξύ αυτών ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας, πρίγκιπας Φρειδερίκος, ο πρώτος του ξάδελφος, πρίγκιπας Νικόλαος γιος της Άννας Μαρίας, ο αδελφός του, πρίγκιπας Ιωακείμ και μια γαλαζοαίματη, η πριγκίπισσα Μάρθα της Νορβηγίας.

«Η Μαίρη ήταν 28 ετών εκείνη την εποχή και δεν γνώριζε σε ποιον μιλούσε. Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε χαιρετηθήκαμε αλλά δεν ήξερα πως ήταν ο πρίγκιπας της Δανίας. Μία ώρα αργότερα ήρθε κάποιος και μου είπε “ξέρεις ποιοι είναι αυτοί;”», δήλωσε το 2003 σε συνέντευξή της η στενή φίλη της Μαίρη Ντόναλντσον, Μπεατρίς Ταρνάσκι.

Η πρώτη βασίλισσα στον κόσμο με καταγωγή από την Αυστραλία

Η Μαίρη γεννήθηκε το 1972 στο Χόμπαρτ από γονείς με καταγωγή από τη Σκωτία. Ο πατέρας της ήταν μαθηματικός και η μητέρα της διοικητική υπάλληλος στο πανεπιστήμιο της Τασμανίας. Η Μαίρη έχει τέσσερα αδέλφια, φοίτησε σε δημόσια σχολεία και σπούδασε νομικά στην Τασμανία. Μετά τις σπουδές της μετακόμισε στη Μελβούρνη και αργότερα στο Σίδνεϊ για να βρει εργασία. Αρχικά δούλεψε στον τομέα της διαφήμισης και στη συνέχεια στο real estate. Μετά την συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας στο Slip Inn η ζωή της άλλαξε για πάντα.

Το παραμύθι είχε ξεκινήσει καθώς το ειδύλλιο από απόσταση δεν εμπόδισε τον Δανό γαλαζοαίματο να πηγαινοέρχεται στην Αυστραλία. Το 2001 ο μυστικός έρωτας του Φρειδερίκου και της Μαίρη κινδύνευε να αποκαλυφθεί… Το περιοδικό Billed Bladet έβαλε στόχο να ανακαλύψει ποια είναι η γυναίκα από την Αυστραλία που έχει κλέψει την καρδιά του Δανού πρίγκιπα. Την βρήκε γρήγορα και το σχέτικο άρθρο έκανε λόγο για «μια όμορφη, εξωστρεφή, χαρισματική γυναίκα και πιθανώς μέλλουσα πριγκίπισσα».

«Ή με κάνεις βασίλισσα ή χωρίζω»: Τελεσίγραφο της πριγκίπισσας Μαίρη στη βασίλισσα της Δανίας;

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της προς τον λαό της Δανίας η 83χρονη βασίλισσα Μαργκρέτε ανακοίνωσε πως στις 14 Ιανουαρίου, ημέρα που συμπληρώνει 52 χρόνια στον θρόνο, θα παραιτηθεί υπέρ του διαδόχου πρίγκιπα Φρειδερίκου. Τα μέσα ενημέρωσης στη Δανία γράφουν πως οι Δανοί είναι σοκαρισμένοι από την ξαφνική απόφαση της λαοφιλούς βασίλισσας, η οποία δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας αν εξαιρέσουμε μια επέμβαση στην πλάτη στην οποία υπεβλήθη το περασμένο έτος.

Στην Ισπανία τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν την εκδοχή πίσω από την αναπάντεχη παραίτηση της μακροβιότερης βασίλισσας στον κόσμο. Γιατί όμως στην Ισπανία ασχολούνται τόσο πολύ με τα του βασιλικού οίκου της Δανίας; Επειδή ήταν το ισπανικό περιοδικό Lecturas που πρώτο αποκάλυψε το σκάνδαλο «απιστίας» του Φρειδερίκου με την Μεξικανή Τζενοβέβα Κασανόβα, τηλεπερσόνα και πρώην σύζυγο του πλούσιου δούκα της Άλμπα, που ζει στη Μαδρίτη.

Οι αποκαλύψεις για την απιστία του διαδόχου έγιναν πρωτοσέλιδο στη Δανία επί πολλές μέρες αν και το παλάτι αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν σχολιάζει την ιδιωτική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Όμως η «απατημένη» πριγκίπισσα Μαίρη έδειχνε έκτοτε απόμακρη και ψυχρή με τον διάδοχο αν και το ζευγάρι πραγματοποιούσε κοινές επίσημες εμφανίσεις. Μάλιστα, στις 8 Δεκεμβρίου η Μαίρη μαζί με τα δίδυμα Βίνσεντ και Ζόζεφιν έφυγε για την Αυστραλία για να είναι κοντά στην οικογένειά της ενώ ο σύζυγός της και η βασίλισσα Μαργκρέτε την ίδια περίοδο είχαν ταξιδέψει στο Ντουμπάι για την σύνοδο για την κλιματική αλλαγή.

Ο Λούις Πλιέγκο, διευθυντής του περιοδικού Lecturas, μιλώντας στην εκπομπή TardeAR του δικτύου Telecinco αποκάλυψε πως γνωρίζει ότι η πριγκίπισσα Μαίρη έδωσε τελεσίγραφο στην βασίλισσα Μαργκρέτε μετά το σκάνδαλο του συζύγου της με την Τζενοβέβα Κασανόβα. «Ή γινόμαστε τώρα βασιλείς ή τελειώσαμε», φαίνεται πως είπε η Μαίρη στην πεθερά της, υπονοώντας ότι θα ζητήσει διαζύγιο αν δεν γίνει βασίλισσα. Σύμφωνα με τον Πλιέγκο η πριγκίπισσα Μαίρη είναι θλιμμένη και θυμωμένη και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να εφαρμόσει την δική της στρατηγική για να σώσει την εικόνα της, δηλαδή την εικόνα της απατημένης συζύγου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com