Σκωτία: Προτείνει την αποποινικοποίηση κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση

Η Σκωτία παρέθεσε σήμερα (7/07) τις προτάσεις σχετικά με την αποποινικοποίηση της κατοχής όλων των ναρκωτικών, όταν προορίζονται για προσωπική χρήση, λέγοντας ότι αυτό θα βοηθούσε τη χώρα να αντιμετωπίσει το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας από ναρκωτικά, που μάλιστα είναι και το υψηλότερο στην Ευρώπη.

by Times Newsroom

Η κυβέρνηση στο Εδιμβούργο είπε ότι τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν από τη βρετανική κυβέρνηση στο Λονδίνο, η οποία, αποφασίζει για θέματα όπως κανονιστικά πλαίσια γύρω από τη χρήση ναρκωτικών.

Σκωτία: Πού στηρίζεται η πρόταση και τι λένε οι ειδικοί στον τομέα υγείας

Η σκωτσέζικη κυβέρνηση τόνισε ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει σε άτομα που έχουν προβληματική σχέση με ναρκωτικές ουσίες, να λαμβάνουν θεραπεία και να έχουν στήριξη αντί να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, και να δίνονται σε όσους αναρρώνουν καλύτερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά.

«Αν και γνωρίζουμε ότι αυτές οι προτάσεις θα πυροδοτήσουν αντιπαράθεση, αυτές είναι σύμφωνες με την προσέγγισή μας για τη δημόσια υγεία και θα προωθήσουν την εθνική μας αποστολή να βελτιώσουμε και να σώσουμε ζωές», δήλωσε η υπουργός της Σκωτίας, αρμόδια για την πολιτική σε σχέση με τα ναρκωτικά, η Έλενα Γουίθαμ.

«Εργαζόμαστε σκληρά στο πλαίσιο των εξουσιών που έχουμε για να μειώσουμε τους θανάτους από τη χρήση ναρκωτικών, και ενώ πρέπει να κάνουμε περισσότερα, η προσέγγισή μας απλώς έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία του Ουέστμινστερ μέσα στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε», συμπλήρωσε.

Ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ απέκλεισε οποιαδήποτε αλλαγή, λέγοντας: «Δεν υπάρχουν σχέδια να αλλάξουμε τη σκληρή μας στάση απέναντι στα ναρκωτικά».

Το κυβερνών Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, το οποίο επιθυμεί να γίνει η Σκωτία μια ανεξάρτητη χώρα, έχει επίσης συγκρουστεί με τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με έναν προτεινόμενο νόμο μεταρρύθμισης για την αναγνώριση φύλου.

Σκωτία: Έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από ναρκωτικά στην Ευρώπη

Με 327 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, η Σκωτία είχε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από ναρκωτικά στην Ευρώπη το 2020, όντας σε μεγάλη απόσταση από το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό των 85 θανάτων ανά εκατομμύριο στη Νορβηγία, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Ενώ τα ναρκωτικά είναι παράνομα σε μεγάλο μέρος του κόσμου, ορισμένες χώρες έχουν αποποινικοποιήσει διάφορες μορφές κατοχής ναρκωτικών, με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας να υποστηρίζουν ότι θα επέτρεπε σε εκείνους που κάνουν κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών ή έχουν εθισμό σε αυτές να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και όχι ως εγκληματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com