Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι ο γ… πρόεδρος, πηγαίνετέ με αμέσως στο Καπιτώλιο»

Προσπάθησε να πάρει το βολάν του προεδρικού αυτοκινήτου

by Times Newsroom

Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε ότι ορισμένοι οπαδοί του ήταν οπλισμένοι όταν τους κάλεσε να πορευθούν προς το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και στην συνέχεια προσπάθησε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του για να ενωθεί μαζί τους σε αυτό που εξελίχθηκε σε επιδρομή κατά του Κονγκρέσου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κάσιντι Χάτσινσον, πρώην συνεργάτης του Λευκού Οίκου, αποκάλυψε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής τα συγκεκριμένα γεγονότα και τις κινήσεις του απερχόμενου τότε προέδρου των ΗΠΑ την ημέρα που σείστηκε η αμερικανική δημοκρατία.

Σύμφωνα με την νεαρή γυναίκα, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να πάρει το βολάν του προεδρικού αυτοκινήτου από πράκτορα του Secret Service για να πάει να συναντήσει τους οπαδούς του, οι οποίοι βάδιζαν, και με δική του προτροπή, προς το Κονγκρέσο για να μπλοκάρουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

«Πηγαίνετέ με στο Καπιτώλιο»

«Είμαι ο γ…μένος πρόεδρος, πηγαίνετέ με αμέσως στο Καπιτώλιο», φώναζε, προσπαθώντας να αρπάξει τον πράκτορα του Secret Service από τον λαιμό, σύμφωνα με την κατάθεση της Κάσιντι Χάτσινσον, στην οποία μετέφερε την σκηνή όπως τής τήν περιέγραψε ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

«Κύριε, πάρτε το χέρι σας από το τιμόνι, επιστρέφουμε» στον Λευκό Οίκο, του απάντησε ο πράκτορας.

Η Κάσιντι Χάτσινσον, η οποία εργαζόταν δύο βήματα από το Οβάλ Γραφείο, έδωσε επίσης ενοχλητικές λεπτομέρειες για το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε ότι ο όχλος των οπαδών του Τραμπ ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει βία στις 6 Ιανουαρίου.

Ανάμεσά τους, συζήτηση που είχε με τον Μαρκ Μέντοους, προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση κατά του αμερικανικού Κονγκρέσου. «Μπορεί να συμβεί κάτι πολύ σοβαρό στις 6 Ιανουαρίου», της είχε πει ο Μέντοους.

«Εκείνο το βράδυ θυμάμαι ότι αισθάνθηκα για πρώτη φορά τρόμο και φόβο γι’ αυτό που μπορούσε να συμβεί στις 6 Ιανουαρίου», δήλωσε κατά την κατάθεσή της, η οποία μπορεί να αναγκάσει τον Μέντοους να βγει από την σιωπή του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι πράκτορες του Secret Service που ήταν παρόντες μπορεί να είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν και να αρνηθούν τους ισχυρισμούς της. Το Secret Service δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του AFP για σχολιασμό.

«Και τι με νοιάζει..;»

Κατά την διάρκεια εκείνης της παγωμένης ημέρας του Ιανουαρίου, χιλιάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για να καταγγείλουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η επιτροπή του Κονγκρέσου αποκάλυψε χθες ότι ανάμεσα στο πλήθος υπήρχαν πολλοί βαριά οπλισμένοι και η πληροφορία αυτή είχε τότε διαβιβασθεί στον Τραμπ.

«Δεν με νοιάζει αν είναι οπλισμένοι, δεν είναι εδώ για να κάνουν κακό σε μένα», είχε απαντήσει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγα λεπτά πριν παρακινήσει τον όχλο να βαδίσει προς το Καπιτώλιο, κατέθεσε η Κάσιντι Χάτσινσον, η οποία έλαβε αποστάσεις από το τοξικό νεφέλωμα του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Εδώ και έναν χρόνο, περί τα 1.000 πρόσωπα έχουν καταθέσει στην επιτροπή του Κονγκρέσου, η οποία προσπαθεί να ρίξει φως στις ενέργειες του Τραμπ πριν, κατά την διάρκεια και μετά από την επίθεση κατά του Καπιτωλίου που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ.

Κέτσαπ στους τοίχους

Τα εννέα μέλη της – επτά Δημοκρατικοί και δύο Ρεπουμπλικανοί – κατηγορούν το Ντόναλντ Τραμπ και το περιβάλλον του ότι βρέθηκαν στον πυρήνα απόπειρας πραξικοπήματος.

Με την βοήθεια βίντεο και μαρτυριών, έχουν καταγραφεί οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τους ανθρώπους του Τραμπ για να παραμείνει στην εξουσία, μέχρι την επίθεση κατά του Καπιτωλίου.

Σύμφωνα με την χθεσινή κατάθεση, το επεισόδιο με την προεδρική λιμουζίνα δεν ήταν η μόνη έκρηξη βίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια εκείνης της περιόδου, όταν προσπαθούσε να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα που του έδειχνε την πόρτα της εξόδου από τον Λευκό Οίκο.

Η Κάσιντι Χάτσινσον αναφέρθηκε στην ημέρα της 1ης Δεκεμβρίου 2020, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι δεν διαπίστωσε εκλογική νοθεία ικανή να ακυρώσει την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. Τότε ο Τραμπ είχε πετάξει στο πάτωμα ένα πιάτο και κέτσαπ σε τοίχο του Λευκού Οίκου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή