Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Νικ Κύργιο με στόχο τη νίκη που θα τον έστελνε στους «16» του Wimbledon και θα του άνοιγε τον δρόμο μέχρι και τους ημιτελικούς αφού οι προσεχείς αντίπαλοι στη δική του πλευρά του ταμπλό ήταν παραπάνω από προσιτοί, αλλά παρά το γεγονός ότι πήρε το πρώτο σετ έχασε τα υπόλοιπα τρία και αποκλείστηκε στον 3ο γύρο.

Το παιχνίδι αναμενόταν αμφίρροπο και όντως ήταν, με τον Τσιτσιπά να αρχίζει καλά, να κρατάει το σερβίς του παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Κύργιου για break και τελικά να παίρνει το πρώτο σετ με 7-6 στο tie break (7-2), κάνοντας το πρώτο βήμα για τη νίκη και την πρόκριση. Το κακό, όμως, ήταν ότι δεν έκανε τα επόμενα…

Στο δεύτερο σετ ο Κύργιος εκμεταλλευόταν, όπως κάνει πάντα, συνεχώς το σερβίς του καθαρίζοντας εύκολα τα game, αλλά κρατούσε και ο Τσιτσιπάς το δικό του σερβίς, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι ντέρμπι. Στο 5-4, όμως, ο ομογενής τενίστας από την Αυστραλία έκανε το break και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Κάπου εκεί, με την έναρξη του τρίτου σετ, έκαναν την εμφάνισή τους και τα νεύρα. Αρχικά από τον Κύργιο και στη συνέχεια από τον Τσιτσιπά, ο οποίος έπεσε στην παγίδα του αντιπάλου του… Έτσι, δέχθηκε break και βρέθηκε πίσω με 3-1 games, για να γίνει αμέσως μετά το 4-1 και να εκνευριστεί τόσο ώστε να χτυπήσει με το μπαλάκι τον αντίπαλό του, χάνοντας τελικά με 6-3 το τρίτο σετ.

Στο τέταρτο, ο Στέφανος είχε πλέον ηρεμήσει και κρατούσε το σερβίς του, με αποτέλεσμα να είναι μπροστά με 4-3 και να πλησιάζει στο break, χωρίς όμως να το κάνει. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, πάντως, παρέμενε μπροστά και στο 5-4 έφτασε σε σετ πόιντ αλλά ο Κύργιος αντέδρασε σωστά και τελικά το σετ οδηγήθηκε στο tie break, όπου ο Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε και τελικά χάνοντας με 3-1 αποκλείστηκε στους «16» του Wimbledon.

Τα σετ: 7-6, 4-6, 3-6, 6-7

Έξαλλος με τον Κύργιο ο Τσιτσιπάς

H ένταση μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Νικ Κύργιου συνεχίστηκε και μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης, με τον «Tsitsifast» να χαρακτηρίζει «τσίρκο» τη συμπεριφορά του Ελληνοαυστραλού «bully», όπως τον αποκάλεσε, και τον τελευταίο να απαντά… «είμαι από τους πιο συμπαθείς. Αυτόν δεν τον συμπαθούν, ας το πούμε».