Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Αλβανία: «Δεν προσφέρεται η χώρα για αμερικανικές επενδύσεις- σε έξαρση η εγκληματικότητα και η διαφθορά»

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δημοσίευσε έκθεση για  το επιχειρηματικό κλίμα στην Αλβανία το 2023.

by Times Newsroom

Αναγράφεται χαρακτηριστικά: : Οι Αμερικανοί επενδυτές είχαν εμπόδια! Τα εγκληματικά έσοδα στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό!, όπως γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Τα στοιχεία που αναφέρονται για τη χώρα μας (Αλβανία) είναι απαισιόδοξα:

Το εγκληματικό εισόδημα στρεβλώνει τον ανταγωνισμό, η διαφθορά στα δικαστήρια, οι αβέβαιοι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που επισημαίνει η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για το επιχειρηματικό κλίμα στην Αλβανία. Στην αξιολόγηση για το 2023, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει ότι οι επενδυτές βλέπουν τη χώρα μας δύσκολη.

Η τελευταία έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για το επιχειρηματικό κλίμα στην Αλβανία υπογραμμίζει μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με τη διαφθορά, την έλλειψη ανταγωνισμού και την άτυπη οικονομία.

«Οι ξένοι επενδυτές αντιλαμβάνονται την Αλβανία ως ένα δύσκολο μέρος για να κάνουν επιχειρήσεις. Επικαλούνται επίμονη διαφθορά, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, το δικαστικό σύστημα, τις δημόσιες συμβάσεις, τον αθέμιτο και στρεβλό ανταγωνισμό, τη μεγάλη άτυπη οικονομία, το ξέπλυμα χρήματος, τις συχνές αλλαγές στη δημοσιονομική νομοθεσία και την αδύναμη υλοποίηση συμβάσεων ως συνεχείς προκλήσεις για τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις στην Αλβανία», αναφέρει η έκθεση.

Επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

Το παράνομο εισόδημα από εγκληματική δραστηριότητα εμφανίζεται στην έκθεση ως ένα άλλο οξύ πρόβλημα για την Αλβανία.

«Η επιχειρηματική κοινότητα αναφέρει ότι η μεγάλη ροή παράνομων εσόδων από διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή και διαφθορά στρεβλώνει τον ανταγωνισμό στην αγορά. Οι ισχυρισμοί για διαφθορά είναι συνηθισμένοι και οι επενδυτές συχνά αναφέρουν ότι γίνονται στόχος εκβιασμού τόσο από τις δημόσιες διοικήσεις καθώς και από ΜΜΕ και εγκληματικές ομάδες», αναφέρει η έκθεση.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com