Στις 21 Μαϊου – Η Ένωση των Επτανήσων που βαπτίστηκε Αγγλική δωρεά…

Η ένωση υπήρξε καρπός ιερών σκληρών, αγώνων...

Ο Διογένης αναζητών Βασιλιά για τους Έλληνες

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

Η Ένωση που χαρακτηρίστηκε αγγλικό δώρο επέκτασης των ορίων του Ελληνισμού αλλά στην πραγματικότητα, οπως θα δούμε, χρησιμοποιήθηκε ως δολωματική παγίδα για την συρρίκνωση του Ελληνισμού και την διαλυση του Επτανησιακού πατριωτικού κινήματος.

Το κατακτημένο, με μακρόχρονους αγώνες, δικαίωμα στον Εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υβρίστηκε ως καρπός ικεσίας προς το Αγγλικό στέμμα και στα πόδια του Βρετανού Βασιλιά
Η Ενωση που κατεγράφη στις <συνθήκες>, που επεβλήθη ως δώρο.
ΟΧΙ ΟΧΙ και χίλιες φορές Όχι
Η ένωση υπήρξε καρπός ιερών σκληρών, αγώνων.

Η ένωση ηταν αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα αυτοδιάθεσης αυτοπροσδιορισμού, ανεξαρτησίας. Σε μια τέτοια Ενωση προσέβλεπαν οι Ριζοσπάστες και οι Μεταρρυθμιστές της Εφημερίδας Πατρίς… Κάλβος και Ζαμπέλιος. Σε μια τέτοια ένωση προσέβλεπαν οι ηγέτες του Γνήσιου Ριζοσπαστισμού Ηλιας Ζερβός Ιακωβάτος και Ιωσήφ Μομφεράτος.
Η Βρετανία χάριζε αυτό που δεν της άνήκε!
Τα Επτάνησα δεν ήταν κτήμα της.
Kαμία διεθνής συνθήκη δεν παρεχώρησε τα Ιόνια ως κτήμα στην Βρετανία.

Κάτω απο οποιονδήποτε ερμηνεία των συνθηκών παραχώρησης της προστασίας των Ιονίων στην Αγγλια, τα Ιόνια δεν μετατρέπονται σε επαρχία της Αγγλίας, που μπορεί να τα δωρίζει.
Κάτω από όποια ερμηνεία και του προτεκτοράτου ακόμα δεν μπορούσαν τα Ιόνια να μετατραπούν σε αγγλικό κτήμα.
Για την σημασία, την σκοπιμότητα και τις προϋποθέσεις, τις συνέπειες αυτού του είδους της Ενωσης θα επανέλθουμε λεπτομερέστερα.
Η Βρετανία αποχωρούσα ανατίναζε τα Κερκυραϊκα φρούρια, κατέστρεφε θησαυρούς υψίστης ιστορικής, συμβολικής αρχιτεκτονικής αλλά και αμυντικής σημασίας, που δεν της ανήκαν. Η κυνική αιτιολόγηση της ανατίναξης των Κερυραϊκών φρουρίων και της εξουδετέρωσης των υπολοίπων φρουρίων της Επτανήσου ήταν να μην ενισχυθεί το Ελληνικό κράτος με σημαντικά οχυρά. Ανατίναξη βάσει <<συνθήκης>> στην οποία δεν μετείχαν ούτε οι Επτανήσιοι ούτε το Ελλαδικό Κράτος,.
Ανατίναξη που κατήγγειλαν ακόμα και Αγγλοι βουλευτές.
Η Βρετανία αποχωρούσα επέβαλε για την <<δωρεά>> απαράδεκτα ταπεινωτικούς όρους για την Ελλάδα και το ηρωικό Εθνικό και απελευθερωτικό κίνημα των Ιονίων.
Μπροστά λοιπόν στην επέτειο για την ΈΝΩΣΗ της Επτανήσου, με την Υπόλοιπη Ελλάδα. 21 Μαιου…
Μπροστά στον ματαιούμενο λόγω εκλογών Εορτασμό μιας μεγάλης στιγμής στην μαρτυρική πορεία του λαού μας στην Εθνική του ολοκλήρωση, καλούμαστε με ευλάβεια να σταθούμε μπροστά στους μεγαλομάρτυρες και πρωτομάρτυρες του Ετανησιακού αγώνα.
Να αναλογιστούμε ότι αυτοί οι πρωτομάρτυρες και μεγαλομάρτυρες του Επτανησιακού Αγώνα, οι εξόριστοι της Ερίκουσας και των Αντικυθήρων ήταν συνειδητά απόντες από τον πρώτο εορτασμό της Ένωσης! Γιατί άραγε;
Αυτοί οι πρωτομάρτυρες κατήγγειλαν ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, αλλά την μετατροπή του δικαιώματος της ΕΝΩΣΗΣ, σε χάρη και τα Ιόνια και τον λαό τους ως δώρο του Βρετανικού στέμματος στον Βασιλιά που επέβαλε, υπό κωμικοτραγικούς όρους, στον Ελληνικό λαό.
Κατήγγειλαν την μετατροπή του δικαιώματος σε χάρη συνοδευόμενη από την δέσμευση της Ελλάδος να αναγνωρίσει την ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Να αναγνωρίσει διαρκή ειρήνη με την Οθωμανικη αυτοκρατορία…
Κατήγγειλαν ότι η από την Αγγλία προσφερόμενη Ένωση ήταν μια Ενωση συρρίκνωσης του Ελληνισμού..

Ηλίας Ιακωβάτος Ζερβός

Ο εορτασμός αυτής της επετείου οφείλει να συνοδεύεται από βαθύτατο αναστοχασμό, από αναγνώριση της ανάγκης να γνωρίσουμε την αληθινή μας ιστορία, και το πραγματικό πρόσωπο των προστατών και δανειστών μας. Ο εορτασμός πρέπει να συνοδεύεται από ιερή οργή για τα ανοσιουργήματα της Αγγλικής πανουργίας και από την αποκάλυψη αυτής της πανουργίας εις βάρος του Ελληνισμού. Πανουργίας και κακουργίας που παραμένει και επιμένει στις μέρες μας.
Ένας τέτοιος εορτασμός θα μας επέτρεπε να έχουμε συνεορτάζοντες τους πρωτομάρτυρες μαι μεγαλομάρτυρες της Ενωσης και το σύνολο των θυμάτων της βάρβαρης αλλά με ευρωπαϊκό ένδυμα Αγγλοκρατίας. Να έχουμε μαζί μας και τον Ζερβό και τον Μομφεράτο . Να έχουμε μαζί μας και τον Μαρκορά. που με το υπέροχο ποίημά του ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ μας κατέγραψε ποιητικά το Αγγλικό ανοσιούργημα της ανατίναξης των Κερκυραϊκών φρουρίων.
Θα επανέλθουμε με τεκμήρια της Αγγλικής πανουργίας.

ΙΩΣΗΦ ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΚΟΡΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή