Στο Κίεβο η φον ντερ Λάιεν για την Ημέρα της Ευρώπης

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφθασε σήμερα στο Κίεβο για να σηματοδοτήσει την Ημέρα της Ευρώπης και να επιδείξει την υποστήριξή της στην Ουκρανία έναντι της ρωσικής επίθεσης την ημέρα που η Μόσχα τιμά τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας.

by Times Newsroom

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφθασε στο Κίεβο με νυκτερινό τρένο προερχόμενο από την Πολωνία για να συναντήσει τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να εργασθεί σχετικά με το ουκρανικό αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που την συνοδεύουν.

Λίγο πριν από την άφιξή της, σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν επί δύο ώρες στο Κίεβο.

Ο ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε χθες, Δευτέρα, διάταγμα για να γιορτάζεται στη χώρα του ως Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου, όπως γίνεται στις Βρυξέλλες. Κατήργησε έτσι κάθε εκδήλωση για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μαΐου, όπως γίνεται στη σοβιετική παράδοση που ισχύει στη Ρωσία, η οποία οργανώνει αυτή την ημέρα μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.

«Χαιρετίζω ζωηρά την απόφαση του προέδρου Ζελένσκι να κάνει την 9η Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης. Η Ουκρανία αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειάς μας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στους δημοσιογράφους που την συνόδευαν επί της αμαξοστοιχίας για το Κίεβο.

«Η παρουσία μου στο Κίεβο σήμερα, 9 Μαΐου, είναι συμβολική, αλλά είναι επίσης ένδειξη μιας κρίσιμης και πολύ πρακτικής πραγματικότητας: η ΕΕ εργάζεται χέρι με χέρι με την Ουκρανία πάνω σε πολυάριθμα ζητήματα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή