Στο Κίεβο η Μπέρμποκ για τη δεύτερη επίσκεψή της στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

«Ήρθα σήμερα στο Κίεβο για να δείξω ότι μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται σε εμάς. Ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, με την παράδοση όπλων, με ανθρωπιστική και οικονομική στήριξη»

by Times Newsroom

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Αναλένα Μπέρμποκ έφθασε σήμερα στο Κίεβο σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη να στόχο «να δείξει» ότι η Ουκρανία «μπορεί να βασίζεται» στη στήριξη του Βερολίνου, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ήρθα σήμερα στο Κίεβο για να δείξω ότι μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται σε εμάς. Ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, με την παράδοση όπλων, με ανθρωπιστική και οικονομική στήριξη», δήλωσε η Μπέρμποκ σε ανακοίνωση.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή της στο Κίεβο αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στη χώρα τον Φεβρουάριο.

Εκτός από την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια, η Γερμανία σκοπεύει να βοηθήσει το Κίεβο σε επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης καθώς και για να «πέσει φως στα εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν, αποστέλλοντας ειδικούς, μεταξύ των οποίων έναν εισαγγελέα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

«Για εμένα, είναι σαφές ότι ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν βασίζεται στο γεγονός ότι θα κουραστούμε με τα δεινά της Ουκρανίας», δήλωσε η ίδια.

Ωστόσο η Γερμανία, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο, θα παραμείνει δίπλα στους Ουκρανούς που «μάχονται κατά της ρωσικής επιθετικότητας, όχι μόνο για να υπερασπιστούν το ανθρώπινο δικαίωμά τους για ειρήνη και ελευθερία, αλλά επίσης και για να υπερασπιστούν την δική μας ευρωπαϊκή τάξη ειρήνης».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή