Στους 51.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τον σεισμό

Περίπου δύο εκατομμύρια έχουν φύγει από τις πληγείσες περιοχές

by Times Newsroom

Στους 51.000 ανέρχονται οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Στην Τουρκία μόνο τα θύματα ανέρχονται σε 45.089, ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Μετά τον πρώτο σεισμό των 7,8 βαθμών ακολούθησαν περισσότεροι από 11.000 μετασεισμοί, αρκετοί από τους οποίους ήταν πολύ ισχυροί.

Οι τραυματίες στην Τουρκία έχουν ξεπεράσει τους 108.000 και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, καθώς περισσότερα από 160.000 κτήρια (με 520.000 διαμερίσματα) κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δεσμευθεί να ανοικοδομήσει τα κατεστραμμένα σπίτια μέσα σε έναν χρόνο, αλλά θα χρειαστούν πολλοί μήνες προτού οι άνθρωποι που έχουν χάσει το σπίτι τους μπορέσουν να φύγουν από τις σκηνές ή τα κοντέιντερ στα οποία διαμένουν τώρα αναφέρει το Reuters.

Για τους πληγέντες έχουν στηθεί περισσότερες από 350.000 σκηνές σε 332 σημεία, ενώ καταυλισμοί με κοντέινερ έχουν δημιουργηθεί σε 162 σημεία. Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από τις πληγείσες περιοχές.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή