«SUDAMÉRICA- Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής» – Προβολή ντοκιμαντέρ από το ΠΙΟΠ

by Times Newsroom

Στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, τη Δευτέρα 24 Απριλίου (ώρα 18:00), το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «SUDAMÉRICA- Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής» (Ελλάδα | 2018, Διάρκεια: 104’), παρουσία της σκηνοθέτριας Δήμητρας Ζήρου, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Το ντοκιμαντέρ  βασίζεται στο οδοιπορικό 17.135 χλμ. της οργάνωσης GREEN PROJECT από την Κολομβία έως τη Γη του Πυρός. Από τις φυτείες του καφέ της Κολομβίας, στην Εκουαδοριανή Αμαζονία όπου η Chevron, πρώην Texaco, έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, από τα υψίπεδα του Περού και της Βολιβίας, στο Παντανάλ της Βραζιλίας, τον μεγαλύτερο υγροβιότοπο στον πλανήτη, και από τα λασπωμένα νερά του Ρίο ντε λα Πλάτα, στις αλπικές λίμνες και τα παγόβουνα της νότιας Χιλής, για να καταλήξει στις αποικίες των θαλάσσιων λεόντων και των κορμοράνων στην Ουσουάια στη Γη του Πυρός, και στη νοτιότερη άκρη, εκεί που ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός  ενώνουν τα νερά τους.  Το οδοιπορικό ανακηρύχθηκε One Success Story 2014 από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, η οποία το έχει θέσει υπό την αιγίδα της και βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαρκελώνης 2019 με το βραβείο El Rey: El Espíritu de España.

Δείτε το trailer εδώ

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτέρα-Παρασκευή (10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τ: 210 3418051 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com