Super League 1: Έμεινε στο -6 η ΑΕΚ που κόλλησε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Τελικό αποτέλεσμα 1-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

by Times Newsroom

Η ΑΕΚ μετρούσε έξι συνεχόμενες νίκες και πήγε στην Τρίπολη, στην οποία πάντα δυσκολεύεται πολύ, με στόχο το 7×7 το οποίο θα της επέτρεπε να πλησιάσει στο -4 από την κορυφή μετά την ισοπαλία στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, αλλά παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να την πάρει, μένοντας στο 1-1 με τον Αστέρα και στο -6 από τους πράσινους.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι κιτρινόμαυροι έδειξαν διάθεση να κάνουν ό,τι και σε κάθε παιχνίδι. Να πρεσάρουν, δηλαδή, ψηλά τον αντίπαλο για να τον αναγκάσουν σε λάθη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ. Ένα γκολ που θα μπορούσαν να πετύχουν στο 11′, όταν βγήκαν ωραία μπροστά και ο Ρότα πάτησε περιοχή από δεξιά, αλλά το τελείωμά του ήταν αδύναμο.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε να αντιμετωπίσει τη μαζική άμυνα των γηπεδούχων και στο 20′ τα νέα δεν ήταν καλά, αφού ο Ελίασον τραυματίστηκε και αποχώρησε, αφήνοντας τη θέση του στον Άμραμπατ. Μια αλλαγή που έφερε και κάποιες διαφοροποιήσεις στο παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία διατηρούσε τον έλεγχο αλλά δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες.

Η Ένωση απείλησε στο 32′ με το φάουλ του Γκατσίνοβιτς που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος, με την ομίχλη να κάνει στη συνέχεια την εμφάνισή της και να δυσκολεύει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκλρηρώθηκε με τον δικέφαλο αετό να έχει μεγάλη διπλή ευκαιρία με Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, στην αντεπίθεση, στο 45’+1′.

Όπως και να έχει, το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ, αλλά αυτό τελικά ήρθε νωρίς στο δεύτερο. Στο 50′ ο Σίτο έχασε τη μπάλα και κλώτσησε τον Γκατσίνοβιτς με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι, για να εκτελέσει στο 52′ ο Άμραμπατ και να κάνει το 0-1. Ήταν ένα γκολ που έδινε τη δυνατότητα στην ομάδα του Αλμέιδα να διαχειριστεί τη συνέχεια του παιχνιδιού όπως ήθελε, αλλά… δεν πρόλαβε να το κάνει.

Και δεν πρόλαβε να το κάνει επειδή στο 58′ ο Αστέρας κατάφερε να ισοφαρίσει με το σουτ του Κρέσπι που βρήκε και στον Τζαβέλλα και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη (1-1). Έτσι, το παιχνίδι ήταν και πάλι ισόπαλο, με την Ένωση να πρέπει να βρει εκ νέου τον τρόπο για να σκοράρει. Κάτι που έφτασε κοντά στο να το πετύχει στο 63′, όταν ο Γκαρσία γύρισε για τον Άμραμπατ και αυτός ελευθερώθηκε ωραία για να σουτάρει από θέση για γκολ αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν ένα διαγώνιο άστοχο σουτ του Ρότα εντός περιοχής στο 74′ και γενικά πίεσαν αρκετά τους γηπεδούχους με στόχο το δεύτερο γκολ και τη νίκη που θα τους έφερνε πιο κοντά στην κορυφή, αλλά τελικά για ακόμη μία φορά άφησε βαθμούς στην Τρίπολη και παρέμεινε στο -6 από τον Παναθηναϊκό και στο +4 από τον Ολυμπιακό.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (84′ Άλβαρες), Σίτο (75′ Τιλίκα), Κρέσπι (95′ Ντομίνγκεθ), Μπαράλες (84′ Μπενίτο).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι (80′ Μάνταλος), Ελίασον (20′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (46′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Γκαρσία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com