Σύγκρουση τρένων: Στο ΑΤ Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ μετά το τραγικό δυστύχημα

Πριν έναν μήνα έγινε σταθμάρχης Λάρισας.

by Times Newsroom

Ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο δραματικός απολογισμός των νεκρών από το δυστύχημα με τα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη και έχει σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 85 να έχουν τραυματιστεί.

Τα αίτια του δυστυχήματος είναι προς το παρόν άγνωστα ωστόσο εικάζεται πως οφείλεται σε λανθασμένη διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στον κόμβο της Λάρισας, καθώς τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά τις 23:00 όταν εμπορικό τρένο με προορισμό από Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα συγκρούστηκε μετωπικά με την αμαξοστοιχία IC 62 της Hellenic Train που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μετά τον σταθμό της Λάρισας, η επιβατική αμαξοστοιχία αντί να παραμείνει στην άνοδο μπήκε στην κάθοδο με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ίδια γραμμή με το ίδιο τρένο με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στο τμήμα βρίσκονται και ο κλειδούχος του σταθμού, αλλά και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train, με τους τρεις τους να εξετάζονται προανακριτικά.

Ο υπεύθυνος του σταθμού είναι ηλικίας περίπου 60 ετών, υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και πριν από έναν μήνα έγινε σταθμάρχης Λάρισας.

Διαλύθηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια από τη σύγκρουση

Οι εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία μεταξύ των οποίων και οι μηχανοδηγοί είναι όλοι νεκροί.

Τα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας ήταν αυτά που ουσιαστικά διαλύθηκαν από τη σύγκρουση καθώς έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών και έπιασαν φωτιά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com