Συναυλία για τον Παύλο Φύσσα: Ο ΛΕΞ έβαλε φωτιά στη σκηνή μπροστά στα μάτια της μητέρας του Killah P, Μάγδα Φύσσα

Ο Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας γέμισε από κόσμο

by Times Newsroom

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το έγκλημα που κήρυξε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, οι μνήμες της νύχτας της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 ξυπνούν ξανά. Μετά την πολυπληθέστατη συναυλία που δόθηκε το βράδυ της Κυριακής (17/09) στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Σιλό), σήμερα, Δευτέρα (18/09) θα πραγματοποιηθεί πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Killah P.

Την Κυριακή, ο Πολυχώρος Λιπασμάτων γέμισε από κόσμο, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τον Παύλο Φύσσα. Πλήθος καλλιτεχνών ανέβηκε στη σκηνή της συναυλίας, τραγουδώντας με έναν σκοπό. Να παταχθεί ο φασισμός μια για πάντα.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων, ήταν και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία πρακολούθησε τη συναυλία για τον γιο της με δάκρυα στα μάτια. Οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, προκειμένου να τιμήσουν τον νεκρό Φύσσα, ήταν οι: Βίκυ Καράτζογλου, Γιαγκίνηδες, Γιάννης Χαρούλης, Μεθυσμένα Ξωτικά, Μίλτος Πασχαλίδης, ΝΙΟ.ΣΤΕ, Φιάσκο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Dani Gambino x DJ The Boy, Frenzee, Iezekil, Notowns, Vodka Juniors, Yellow Mary.

Μάλιστα, όταν βγήκε στη σκηνή ο ράπερ ΛΕΞ, ο καλλιτέχνης που πάντα ξεσηκώνει το πλήθος, όλοι ήταν εκεί και τραγουδούσαν μαζί του. Ο ράπερ που «γράφει για τους αθάνατους», όπως λέει στο τραγούδι του Air Max, τίμησε τον Παύλο Φύσσα με μια εμφάνιση που θα μείνει αξέχαστη σε όσους βρέθηκαν χτες στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Δείτε βίντεο από την εμφάνιση του ΛΕΞ:

Δείτε τη Μάγδα Φύσσα στη συναυλία για τον γιο της:

Σήμερα, 18/09, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντιφασιστική πορεία για την μνήμη του Παύλου Φύσσα. Θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στο μνημείο του μουσικού, όπου δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, επί της λεωφόρου που φέρει το όνομά του στην Αμφιάλη. Θα ακολουθήσει πορεία στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Έχει προγραμματιστεί για τις 5.30 μ.μ.

Καλέσματα έχουν απευθύνει κόμματα και συλλογικότητες του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου, φοιτητικοί σύλλογοι.

Το μοιραίο βράδυ που «έφυγε» ο Παύλος Φύσσας

Ήταν αργά το βράδυ, 17 προς 18 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο Παύλος είχε πάει μαζί με την παρέα του σε μια καφετέρια, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ολυμπιακού – Παρί Σεν Ζερμέν για τους ομίλους του Champions League. Εκεί, βρισκόταν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όταν αναγνώρισαν τον Παύλο Φύσσα, καθώς ήταν γνωστός μουσικός στον χώρο της hip hop, ιδιαίτερα για τα αντιφασιστικά τραγούδια του, οργανώθηκαν, με σκοπό να του επιτεθούν. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Παύλος έπεσε νεκρός από τα χέρια του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μετά από τηλεφώνημα θαμώνα της καφετέριας. Η στιγμή της δολοφονίας του «Killah P» προσδιορίστηκε περίπου στις 00:04.

Κανείς δεν θα ξεχάσει τη μνήμη του και τα όσα ακολούθησαν έξω από το Δικαστήριο, τον Οκτώβριο του 2020, όταν ακούστηκε πως στον Γιώργο Ρουπακιά επιβλήθηκαν οι ανώτατες προβλεπόμενες ποινές, ενώ χαμηλότερες από το ανώτατο όριο ποινών αποφάσισε να επιβάλει σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους της εγκληματικής ομάδας Χρυσή Αυγή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com