Συνελήφθη ο πρώην υπουργός του Ναγκόρνο Καραμπάχ – Προσπαθούσε να διαφύγει στη Αρμενία

Ο Βαρντανιάν, ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτικός τραπεζίτης, διετέλεσε επικεφαλής της αυτονομιστικής κυβέρνησης του

by Times Newsroom

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αζερμπαϊτζάν συνέλαβαν τον Ρούμπεν Βαρντανιάν, πρώην κορυφαίο αξιωματούχο στην αρμενική διοίκηση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς επιχειρούσε να εγκαταλείψει την περιοχή, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο RBC επικαλούμενο τη σύζυγό του.

Ο Βαρντανιάν, ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτικός τραπεζίτης, διετέλεσε επικεφαλής της αυτονομιστικής κυβέρνησης του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τον Νοέμβριο του 2022 ως τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο Βαρντανιάν δεν απάντησε σε μηνύματα που του έστειλε το Reuters ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από την σύλληψή του.

Μάλιστα, η συζύγός του Βερόνικα Ζοναμπέντ έκανε σχετική ανάρτηση, από το προφίλ του, λέγοντας πως: «Ο σύζυγός μου, ο Ρούμπεν Βαρντανιάν, ο φιλάνθρωπος, επιχειρηματίας και πρώην επικεφαλής του Κράτους του Αρτσάχ (Ναγκόρνο – Καραμπάχ) συνελήφθη σήμερα το πρωί και κρατείται από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν καθώς προσπαθούσε να φύγει με χιλιάδες Αρμένιους από τα σύνορα. Ο Ρούμπεν έχει σταθεί στο πλευρό του λαού του Αρτσάχ κατά τη διάρκεια του 10μηνου αποκλεισμού και έχει υποφέρει μαζί τους στον αγώνα τους για επιβίωση. Ζητώ τις προσευχές και την υποστήριξή σας για την ασφαλή απελευθέρωση του συζύγου μου».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com