Σύνοδος Κορυφής – Τζόρτζια Μελόνι: Αναμένω να γίνουν σημαντικά βήματα προόδου για το μεταναστευτικό

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

by Times Newsroom

H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι ανάμεσα στα άτομα που παρευρίσκονται στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής. Λίγο μετά την άφιξή της στις Βρυξέλλες, η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως «σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής αναμένω να γίνουν σημαντικά βήματα προόδου για το μεταναστευτικό».

Επιπλέον, η Ιταλίδα πρωθυπουργός προσέθεσε πως «σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, οι απόψεις συνεχίζουν να είναι αρκετά διαφορετικές, αλλά εγώ πιστεύω ότι η ΕΕ πρέπει να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος». «Για μας, ως χώρα, θα ήταν τραγικό να επιστρέψουμε στις παραμέτρους του παρελθόντος. Χρειάζεται μια συνολική διακυβέρνηση η οποία να δίδει μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο θέμα του Ουκρανικού πολέμου, η κ. Μελόνι τόνισε πως «όλοι εργαζόμαστε έχοντας ως στόχο τον τερματισμό του πολέμου και έχω εκθέσει την άποψή μου. Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν υπάρχει αποτελεσματικότερο μέτρο από το να εγγυηθεί κανείς την ισορροπία μεταξύ των δυο πλευρών».

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε, επίσης, ότι είναι σε επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Μεταξύ των διμερών συναντήσεων που έχουν ήδη οριστεί, στο περιθώριο της Συνόδου, είναι εκείνες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com