Συρεγγέλα: Στη χώρα μας δεν καταργήθηκε το πενθήμερο

«Στη χώρα μας δεν έχει καταργηθεί η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο. Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουν και ίδιοι οι εργαζόμενοι» τόνισε σε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μαρία Συρεγγέλα.

by Times Newsroom

Η κ. Συρεγγέλα, μιλώντας στον Real FM, σημείωσε ότι «ο ν. 4808/2023 προστατεύει τους εργαζομένους» και πως «η εξαήμερη εργασία αφορά λίγες βιομηχανίες με αδιάκοπη λειτουργία και κάποιες μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το 24ωρο». Επιπρόσθετα, τόνισε, ότι η εξαήμερη εργασία θα δηλώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ και πως θα διεξάγονται και οι ανάλογοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας. Η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, πως «οι εργαζόμενοι που απασχολούνται εκτός του πενθήμερου ωραρίου, θα μπορούν να αμείβονται με προσαύξηση που μπορεί να φτάσει έως και το 115% επί του ημερομισθίου τους».

Τέλος, η κ. Συρεγγέλα ξεκαθάρισε ότι η εναρμόνιση της επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων με την προσωπική τους ζωή παραμένει βασική επιδίωξη της κυβέρνησης και έφερε ως παραδείγματα τη θέσπιση της 4μερης εργασίας, ώστε να μπορεί ο εργαζόμενος να έχει μια επιπλέον μέρα την εβδομάδα για ξεκούραση, τη δυνατότητα τηλεργασίας και τις άδειες πατρότητας.

Σημειώνεται ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την 6ημερη εργασία και τα σχόλια από τα ξένα ΜΜΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών πως δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε 6ημερη εργασία, και έκανε λόγο για εξαγωγή fake news στο εξωτερικό. Τόνισε πως η Ελλάδα νομοθέτησε από τις πρώτες χώρες την 4ήμερη εργασία και είπε πως η ρύθμιση για την 6ημερη εργασία αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις συγκεκριμένου αντικειμένου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com