Συζήτηση με αφορμή την έκθεση «Η Εκδρομή» της Χριστίνας Κάλμπαρη

Η Anna Seghers και η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν -  την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 19:00

by Times Newsroom

Στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Χριστίνας Κάλμπαρη με τίτλο «Η εκδρομή» στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της έκθεσης συζήτηση με θέμα Η Anna Seghers και η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν, την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 19:00.

Προσκεκλημένοι της βραδιάς θα είναι ο Thomas Plaul, κριτικός λογοτεχνίας και παρουσιαστής της γνωστής γερμανικής λογοτεχνικής ραδιοφωνικής εκπομπής Doppelkopf, και ο Γιώργος Δεπάστας, βραβευμένος μεταφραστής λογοτεχνικών και θεατρικών έργων και μεταφραστής της νουβέλας της Γερμανίδας συγγραφέως Anna Seghers «Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν», η οποία  αποτέλεσε και την έμπνευση για τα έργα της έκθεσης.

O Thomas Plaul θα παρουσιάσει το έργο της συγγραφέως, θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή της Γιώργο Δεπάστα, καθώς και με τη ζωγράφο Χριστίνα Κάλμπαρη για τη σχέση της έκθεσης με το βιβλίο.

Αποσπάσματα από το βιβλίο της συγγραφέως θα διαβάσει στα γερμανικά ο Thomas Plaul και στα ελληνικά η Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Kάρολου Κουν.

Πριν και μετά το πέρας της συζήτησης θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης της έκθεσης παρουσία της ζωγράφου.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Γερμανικά με παράλληλη μετάφραση.

Σχετικά με την έκθεση της Χριστίνας Κάλμπαρη:

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Η εκδρομή» της Χριστίνας Κάλμπαρη  παρουσιάζεται από τον Δήμο Αθηναίων στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων έως τις 14 Μαΐου 2023. Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), περιλαμβάνει πίνακες μεγάλων διαστάσεων και μια σειρά σχέδια με κάρβουνο. Όλα τα έργα έχουν σχέση με το φως και το πώς αυτό διαμορφώνει τον ζωγραφικό χώρο.

Ο τίτλος της έκθεσης («Η εκδρομή») είναι μια έμμεση αναφορά στη νουβέλα «Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν» της Anna Seghers. Η Κάλμπαρη ανασύρει από το σκοτάδι -από τα βάθη της μνήμης- κάτι αδιευκρίνιστο, δυσδιάκριτο, ασαφές. Στην προσέγγιση της συγγραφέως, η Κάλμπαρη βρίσκει μια απρόσμενη σύμμαχο που τη βοηθά να κατανοήσει τη δουλειά της. Το θάμπωμα της μνήμης, αυτή η μόνιμη ομίχλη μπροστά από τα μάτια της αφηγήτριας μιας μονοήμερης εκδρομής με ποταμόπλοιο στο Ρήνο, αντανακλάται και στις ατμοσφαιρικές εικόνες που δημιουργεί η ζωγράφος.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com