Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Συνελήφθησαν 17 άτομα – Τι αναφέρουν για τα επεισόδια πηγές της ΕΛΑΣ

«Κερδήθηκε το στοίχημα της ασφαλούς μετακίνησης των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα»

by Times Newsroom

Στην σύλληψη 17 ατόμων για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων προχώρησε χθες (21/5) η ΕΛ.ΑΣ πριν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ των ομάδων «Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ», που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Οι συλληφθέντες είναι όλοι ημεδαποί γεννηθέντες από το 1981 έως το 2007

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων, εξύβρισης, απείθειας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και περί αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Μετά από ελέγχους, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-18 βεγγαλικά

-12 ναυτικές φωτοβολίδες

-10 καπνογόνα

-10 βεγγαλικά με φυτίλι

-2 πυρσοί

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται έρευνα, με την αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων στα επεισόδια, τόσο εντός όσο και εκτός του Σταδίου.

Τι αναφέρουν για τα επεισόδια πηγές της ΕΛ.ΑΣ

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ στο τελικό του κυπέλλου ποδοσφαίρου Ελλάδας μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, αστυνομικές πηγές τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ είχε ξεκινήσει αρκετές μέρες πριν την διεξαγωγή αγώνα.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ είχε ενεργοποιήσει το δίκτυο πληροφοριών της και είχε χαρτογραφήσει τις παράνομες δραστηριότητες των οργανωμένων οπαδών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρχε έντονη κινητικότητα έξω από τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών, όπου διοργανώθηκαν πορείες με αυτοκίνητα και μηχανάκια με σκοπό να βρουν οπαδούς αντιπάλων ομάδων για να εμπλακούν. Η αστυνομία έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αποτρέψει αυτά τα «ραντεβού του θανάτου» και «δεν είναι τυχαίο που δεν είχαμε εμπλοκές» σημείωσαν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Παράλληλα όπως τονίζουν οι αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κερδήθηκε το στοίχημα της ασφαλούς μετακίνησης των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Περίπου 22 χιλιάδες φίλαθλοι ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για τον αγώνα, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο τόσο κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους στα εθνικά οδικά δίκτυα, όσο και κατά την κίνησή τους προς και από το ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ για την μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, που αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη μεγάλη μετακίνηση οπαδών μετά από χρόνια λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω κορονοϊού, χρησιμοποιήθηκαν 145 λεωφορεία, 100 βανάκια και περισσότερα από 800 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

Επιπρόσθετα όπως επισημαίνουν οι αστυνομικές πηγές τα μικρής έντασης γεγονότα που έγιναν ήταν μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα και δεν υπήρξε το παραμικρό πριν ή μετά. Επίσης δεν υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων καθώς η Αστυνομία είχε δημιουργήσει ένα «τείχος» ανάμεσα τους και η παρουσία της λειτούργησε αποτρεπτικά.

Αναφορικά με τα επεισόδια που έγιναν μέσα στο γήπεδο σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, τονίζουν οι αστυνομικές πηγές, καθώς υπάρχει μεγάλο οπτικοακουστικό υλικό και οι άνδρες της Ασφάλειας το εξετάζουν καρέ καρέ για να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή