«Θεομύθοι του Ολύμπου» της Ξανθής Ταβουλαρέα…

...συνεχίζεται για 2ο χρόνο στο Θέατρο «Αυλαία» στον Πειραιά.

by Times Newsroom

ΘΕΟΜΥΘΟΙ του ΟΛΥΜΠΟΥ

Η επιτυχία της περσινής χρονιάς «Θεομύθοι του Ολύμπου» της Ξανθής Ταβουλαρέα, συνεχίζεται για 2ο χρόνο στο Θέατρο «Αυλαία» στον Πειραιά.

 

Από την Κυριακή 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

7 Ιστορίες-Μύθοι του 12Θεου. Κάποιες από αυτές τις γνωρίζουμε καλά, κάποιες όχι και τόσο. Εγείρονται ερωτήματα: γιατί η Αθηνά μεταμόρφωσε σε Αράχνη την καλύτερη υφάντρα της Λυδίας; Πώς δημιουργήθηκε ο γαλαξίας; Γιατί οι ιέρειες του Απόλλωνα φορούσαν δάφνινα στεφάνια; Είναι πράγματι η Αφροδίτη η ομορφότερη Θεά; Θα μπορούσε η Αθήνα να λέγεται Ποσειδωνία; Γιατί έφυγε ο Ήφαιστος από τον Όλυμπο; Ποιο το παράπονο του Δία;
Η απάντηση μπορεί και να μην είναι η αναμενόμενη…
Οι Θεομύθοι του Ολύμπου είναι μια καταιγιστική θεατρική παράσταση που περιέχει την δράση, την έκπληξη και την περιπέτεια που ζητούν οι λιλιπούτειοι θεατρόφιλοι.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μια σπονδυλωτή παράσταση 7 μύθων, σε σκηνοθεσία της Ξανθής Ταβουλαρέα, βασισμένη στο βιβλίο «Θεομύθοι του Ολύμπου- σενάρια κουκλοθεάτρου». Η σκηνοθέτρια δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή της παράστασης. Ηθοποιοί, κούκλες και αντικείμενα τα βάζουν με τους Θεούς του Ολύμπου. Ποιος θα υπερισχύσει;

Με γνώμονα το θεατρικό παιχνίδι, 2 ηθοποιοί ερμηνεύουν 11 ρόλους. Εμψυχώνουν κούκλες, τραγουδούν, χορεύουν και φωτίζουν τη σκηνή με Θεούς κι ανθρώπους σε ένα γαϊτανάκι που μπλέκονται μυθικές καταστάσεις, ήχοι, παιχνίδια, και αστείρευτο κέφι.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών. Αφυπνίζει, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί μέσα από τις 7 μοναδικές ιστορίες για ποικίλα θέματα.

«Αχ βρε Όλυμπε. Αχ βρε Θεοί… Κι αν ξανάρχιζα τη ζωή μου, θνητός βρε θα γινόμουν. Άνθρωπος!»

Μια παράσταση από το Μικροθέατρο του Ρέον, βασισμένη στους μύθους που βρίσκουμε στο ομώνυμο βιβλίο: «Αθηνά και Αράχνη- Ποσειδώνας και Αθηνά- Ήρα και Γαλαξίας-Απόλλωνας και Δάφνη- Το μήλο της Έριδας-Ήφαιστος και Ήρα – Δίας πατέρας των Θεών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Κείμενα – σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα
  • Σκηνικά – κουστούμια: Ρέον Θέατρο
  • Κατασκευή Κούκλας: Artiste Xanthie.eu
  • Ήχος: Λεωνίδας Φουντούλης

ΠΑΙΖΟΥΝ-ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: Γεωργία Ζάχου Νέδη Αγαπίου

INFO

Ώρα έναρξης: 12.00 Διάρκεια: 65 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Προπώληση:https://www.ticketservices.gr/event/theomythoi-tou-olympou-theatro-avlaia-peiraias/?lang=el

Γενική είσοδος: 10 € Ομαδικά εισιτήρια: (Πέντε άτομα και άνω:8 €)

Πολυχώρος Αυλαία: FB PAGE :https://www.facebook.com/AvlaiaTheater/?__tn__=%3C INSTA PAGE : https://www.instagram.com/theatro.avlaia/

Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι, Πειραιάς
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
: 21042997771-690 646 16 16

(Η παράσταση εντάσσεται στο επετειακό Πρόγραμμα ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ-ΡΕΟΝ ΘΕΑΤΡΟ 2022-2023 και είναι διαθέσιμη για δήμους, σχολεία, πολιτιστικούς χώρους, συλλόγους, διάφορες εκδηλώσεις. Εάν επιθυμείτε να παρουσιάσουμε τους Θεομύθους στον χώρο σας επικοινωνήστε με την Ξανθή Ταβουλαρέα 6989406898)

Είπαν:

  • 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: «….Φύγαμε ευχαριστημένοι καθώς παρακολουθήσαμε μια ιδιαίτερη παράσταση με όμορφα σκηνικά και κουστούμια και πολύ όμορφες ερμηνείες από τις δύο νεαρές ηθοποιούς».
  • «theatromania.gr»: 

Κωνσταντίνα 2 Μαΐου 2022 στο 12:30 μ.μ.

«Εξαιρετική παράσταση, πολύ ωραίες οι κούκλες. Μια πάρα πολύ ωραία κ γρήγορη παρουσίαση για τους θεούς του Ολύμπου. Είχε μεγάλη γκάμα ηλικιών που φάνηκε πως όλοι κατάλαβαν κ πέρασαν ωραία στην παράσταση» Χριστίνα 16 Μαΐου 2022 στο 10:06 πμ «Ωραία παράσταση με πολύ ωραία ροή και ευχάριστη. Θα την συνιστούσα περισσότερο σε παιδάκια δημοτικού».

  • «Θέατρο.gr» : «Αντικείμενα που έχουν όλα τη σημασία τους, ήχοι και ευφάνταστο «πείραγμα» στίχων σύγχρονων τραγουδιών δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, προκάλεσαν γέλιο και ευθυμία….».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com