Three Times Three #3 @ ΚΕΤ

by Times Newsroom

Επιμελούμενος από τον συνθέτη και ερευνητή Σπύρο Πολυχρονόπουλο (Spyweirdos), ο μηνιαίος θεσμός Three Times Three φέρνει μαζί ανθρώπους από τα πεδία του σύγχρονου χορού και της πειραματικής μουσικής, με σκοπό να δημιουργήσουν έναν μεταξύ τους κώδικα, μια γλώσσα επικοινωνίας που θα ισχύσει όσο κρατάει η συνάντηση.

Τρεις μουσικοί συναντούν κάθε φορά τρεις χορευτές / χορεύτριες. Στην αρχή της βραδιάς, τρία τυχαία ζευγάρια σχηματίζονται μετά από κλήρωση και αυτοσχεδιάζουν για 15 λεπτά. Η βραδιά ολοκληρώνεται με τη σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων για 30 λεπτά.

Στην τρίτη συνάντηση της σεζόν συμμετέχουν οι:

  • Βασίλης Τζαβάρας – κιθάρα, loops, effects
  • Ανδρέας Μονόπωλης – ηλεκτρονικά
  • Γιώργος Κοκκινάρης – κοντραμπάσο
  • Σοφία Πουχτού – χορός
  • Χαρά Κότσαλη – χορός
  • Μάνος Κότσαρης – χορός

Ο μουσικός, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής Βασίλης Τζαβάρας είναι ιδρυτικό μέλος των σχημάτων Occasional Dream, Take the money and run, Project 37, 4+1, Silent Move, της θεατρικής ομάδας Atonal, της καλλιτεχνικής-εκπαιδευτικής ομάδας Gnous και της ΑΜΚΕ weave. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες εντός και εκτός Αθηνών κυρίως με τα συγκροτήματα Occasional Dream, Take the Money and Run, Silent Move και Storyville Ragtimers. Έχει εκδώσει 7 προσωπικούς δίσκους.

Ο Ανδρέας Μονόπωλης δραστηριοποιείται στον χώρο της μουσικής τεχνολογίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, φέρνοντας την πολιτισμική πολυμορφία στο πρώτο πλάνο. Εκτός από τη μουσική, διαλέγει πότε την εικόνα και πότε την ύλη για να εκφραστεί, χρησιμοποιώντας την ονομασία «MoCM».

Ο κοντραμπασίστας Γιώργος Κοκκινάρης συνθέτει, αυτοσχεδιάζει και συνεργάζεται με ανθρώπους από τους τομείς της σύνθεσης, των εικαστικών, της ποίησης, του χορού. Η τέχνη του βασίζεται στη σωματικοποίηση της μουσικής μέσω της φωνής και της κίνησης και στη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η χορεύτρια και performer Σοφία Πουχτού σπούδασε στην Ελλάδα και την Αυστρία. Συνεργάστηκε με χορογράφους, εικαστικούς καλλιτέχνες και φωτογράφους (Πατρίσια Απέργη, Ερμίρα Γκόρο, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Ίρις Καραγιάν, Hiroaki Umeda, Madeline Hollander…) Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά φεστιβάλ. Το τελευταίο της έργο, ‘WHY DON’T YOU LIKE ME?’, ένα ντουέτο που δημιούργησε με την Χρυσάνθη Φύτιζα, παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2022 και το 2023.

Η Χαρά Κότσαλη είναι χορογράφος, performer και καθηγήτρια χορού. Αποφοίτησε από τη Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου», το τμήμα Θεατρικών Σπουδών και το μεταπτυχιακό τμήμα Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε επίσης μουσικές σπουδές. Ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως χορογράφος στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με πλήθος χορογράφων και σκηνοθετών/σκηνοθέτιδων. Δημιουργεί χορογραφικά και ερευνητικά έργα, είτε ατομικά, είτε μέσα από συνεργατικά σχήματα.

Ο Μάνος Κότσαρης είναι καλλιτέχνης του χορού. Είναι ιδρυτής της ΜΚΟ “Σπάζοντας τα Σύνορα” (2012) και απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού. Από το 2018 ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Η χορογραφική του έρευνα έλκεται από τις δυνατότητες της εκπαίδευσης και της σύνθεσης του σώματος σε διάλογο με το άγριο περιβάλλον, καθώς και από την ενσωμάτωση της κοινωνικής δομής στη δημιουργική διαδικασία. Έχει συνεργαστεί με τους / τις Meg Stuart, Abraham Hurtado, Ευριπίδη Λασκαρίδη, ‘Ιριδα Καραγιάν, Andrien Hod και έχει παρουσιάσει μαζί τους έργα στην Ευρώπη και τον Καναδά.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com