Θύμα κινέζων χάκερ ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Πεκίνο

Χάκερ φέρονται να είχαν πρόσβαση στα email του Νίκολας Μπερνς

by Times Newsroom

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Πεκίνο, Nίκολας Μπερνς, φέρεται να ήταν ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους των οποίων τα email παραβιάστηκαν σε μια πρόσφατη κινεζική επίθεση χάκερ που αιφνιδίασε την Ουάσιγκτον με την πολυπλοκότητά της.

Ένας άλλος στόχος ήταν ο Daniel Kritenbrink, ο  υφυπουργός Εξωτερικών για την Ανατολική Ασία, ανέφερε την Πέμπτη η Wall Street Journal.

Όταν η επίθεση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση παραδέχτηκε ότι ο λογαριασμός email της υπουργού Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο, είχε επίσης παραβιαστεί.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αυτοί ήταν οι τρεις πιο υψηλόβαθμοι στόχοι, αλλά ότι συνολικά, εκατοντάδες χιλιάδες κυβερνητικοί λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσαν να είχαν παραβιαστεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, εκπρόσωπος του State Department δήλωσε: «Για λόγους ασφαλείας, δεν θα κοινοποιήσουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη φύση και το εύρος αυτού του περιστατικού κυβερνοασφάλειας αυτή τη στιγμή».

«Παρακολουθούμε συνεχώς και ανταποκρινόμαστε στην οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στα δίκτυά μας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα email Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken δεν είχαν παραβιαστεί, ούτε και εκείνα του στενού κύκλου των συμβούλων του.

Όμως ο Kritenbrink συνόδευσε τον υπουργό στην επίσκεψή του στην Κίνα τον περασμένο μήνα και ο Μπερνς είχε επίσης παρακολουθήσει συναντήσεις με τον ηγέτη της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, και άλλους ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Είναι πιθανό ότι οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στις προετοιμασίες των ΗΠΑ για αυτές τις συναντήσεις και τις εσωτερικές συζητήσεις για αυτές.

Οι αξιωματούχοι συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ φέρονται να αιφνιδιάστηκαν από τη μυστικότητα και την πολυπλοκότητα της κυβερνοεπίθεσης, η οποία εκμεταλλεύτηκε ένα ελάττωμα στο περιβάλλον της Microsoft, το οποίο έκτοτε έχει επιδιορθωθεί, είπε η εταιρεία.

Η Microsoft αναγνώρισε ως δράστες τον κινεζικό όμιλο Storm-0558, τον οποίο αποκάλεσε «καλά δικτυωμένο» και «επικεντρωμένο στην κατασκοπεία».

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκολας Μπερνς υπήρξε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα την περίοδο 1997-2001.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com