Το 9ο Tinos World Music Festival στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεργάζεται, για ακόμα μία χρονιά, με το Tinos World Music Festival για τη διοργάνωση της διπλής συναυλίας λήξης του φεστιβάλ, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 (ώρα 18:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Το φετινό 9ο Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου στην Τήνο, παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του τριετούς κύκλου μουσικής δημιουργίας με τίτλο «Μετασχηματισμοί». Στόχος του είναι η διερεύνηση της σχέσης των ποικίλων εκφάνσεων του λαϊκού μουσικού πολιτισμού με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και η ανάδειξη της νέας μουσικής κοινότητας που αναπτύσσεται γύρω από τις παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, οι Γιώργος και Νίκος Παπαϊωάννου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με δικές τους κυρίως συνθέσεις αλλά και με έργα άλλων συνθετών που τους έχουν εμπνεύσει, με βασικό άξονα τις τροπικές μουσικές παραδόσεις της περιοχής της Μεσογείου.
Γιώργος Παπαϊωάννου: βιολί, βιόλα, λάφτα
Νίκος Παπαϊωάννου: τσέλο, λάφτα

Tinos World Music Festival 2023_Γιώργος και Νίκος Παπαϊωάννου

Στο δεύτερο μέρος, με τίτλο «Από την Ελλάδα ως την Αρμενία», ο Φώτης Βεργόπουλος, και η Shushan Kerovpyan θα παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας, με ενδιαφέρουσες παρακάμψεις σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Η λιτή ενορχήστρωση του σχήματος συμβάλλει σε μια αυθεντική προσέγγιση αυτών των ρεπερτορίων, πάντα μέσα από μια σύγχρονη οπτική.
Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, φωνή
Shushan Kerovpyan: κοντραμπάσο, φωνή


Tinos World Music Festival 2023_Φώτης Βεργόπουλος, Shushan Kerovpyan

H είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

*Το Tinos World Music Festival εγκαινιάστηκε το 2013 στο νησί της Τήνου, και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Δημιουργικό Μουσικό Νησί. Τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και με δωρεά της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μάρθα Μαυροειδή.

**Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com