Το Αιγυπτιακό Ναυτικό παρέδωσε τη διοίκηση της «Πολυεθνικής Δύναμης στην Ερυθρά Θάλασσα» στο Ναυτικό των ΗΠΑ

Στις 12 Ιουνίου, το Αιγυπτιακό Ναυτικό παρέδωσε τη διοίκηση της πολυεθνικής ομάδας εργασίας της Ερυθράς Θάλασσας στο Ναυτικό των ΗΠΑ, 6 μήνες αφότου η Αίγυπτος ανέλαβε τη διοίκηση του CMF για πρώτη φορά.

by Times Newsroom

Το CTF 153, το οποίο ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2022, είναι μία από τις πέντε ομάδες εργασίας CMF που είναι υπεύθυνες για τη διεξαγωγή ναυτικών επιχειρήσεων και εκπαίδευσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το πολυεθνικό προσωπικό που υποστηρίζει το CTF 153 επικεντρώνεται ειδικά στις διεθνείς προσπάθειες ασφάλειας στη θάλασσα στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ και στον Κόλπο του Άντεν.

«Ήταν μεγάλη τιμή να είμαι ο διοικητής του CTF 153. Τους τελευταίους έξι μήνες, συνεργαστήκαμε στενά με χώρες εταίρους, διατηρώντας τη σταθερότητα στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ και στον Κόλπο του Άντεν, και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Αίγυπτος έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει τη θαλάσσια ασφάλεια», είπε ο Μαχμούντ, σύμφωνα με την αιγυπτιακή Άμυνα.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com