Το ΕΛΚ καταδικάζει τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας: Να εγκριθεί από την ΕΕ άμεσα δέσμη κυρώσεων

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε τα εξής: «Οι γεωπολιτικές διακοπές της ΕΕ τελείωσαν. Αντιμέτωποι με τον πόλεμο στην Ευρώπη, η σημασία μιας λειτουργικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας είναι μια υπαρξιακή επείγουσα ανάγκη για τη διασφάλιση της κυριαρχίας μας και τον τρόπο ζωής μας.»

by Times Newsroom

Η Ομάδα του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, “η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι”.

«Καλούμε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει αμέσως και άνευ όρων όλες τις επιθετικές ενέργειες και να αποσύρει όλο τον στρατιωτικό εξοπλισμό, το προσωπικό και τα στρατεύματα από το έδαφος της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και της Ανατολικής Ουκρανίας», αναφέρει ανακοίνωση του ΕΛΚ.

«Η αναγνώριση των δύο αυτονομιστικών εδαφών στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ. Αυτή η μονομερής κλιμάκωση της σύγκρουσης θα οδηγήσει σε ρωσική στρατιωτική κατοχή του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Η αντίδραση της ΕΕ πρέπει να είναι άμεση. Πρέπει να εγκριθεί μια νέα δέσμη κυρώσεων με στόχο το σταδιακό αποκλεισμό της Ρωσίας από την ευρωπαϊκή οικονομία, χωρίς συμβιβασμούς. Αναμένουμε από το Συμβούλιο να ενεργήσει γρήγορα ως προς αυτό», επισημαίνει το ΕΛΚ.
Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, επισημαίνεται ότι «το πλήρες φάσμα της στρατιωτικής υποστήριξης από τους εταίρους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πρέπει να είναι στο τραπέζι».

Ο πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε τα εξής: «Οι γεωπολιτικές διακοπές της ΕΕ τελείωσαν. Αντιμέτωποι με τον πόλεμο στην Ευρώπη, η σημασία μιας λειτουργικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας είναι μια υπαρξιακή επείγουσα ανάγκη για τη διασφάλιση της κυριαρχίας μας και τον τρόπο ζωής μας.»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή