«Το Επισκεπτήριο» στο Μεταξουργείο και «Παραμύθια και Ιστορίες της Φυλακής»

by Times Newsroom

Έκθεση με κούκλες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας, στις 15, 16 & 17/12/2023

Για άλλη μια χρονιά έρχονται στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, στο Μεταξουργείο, κούκλες φτιαγμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας, την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16  & την Κυριακή 17Δεκεμβρίου 2023, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Επίσης το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 8μ.μ. ο Στέλιος Πελασγός σας καλεί να ακούσετε “Παραμύθια και Ιστορίες της Φυλακής”, με αφορμή το «Το Επισκεπτήριο».

 «Το Επισκεπτήριο» διοργανώνουν από κοινού, εδώ και 19 χρόνια, το Εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ και το Κουκλοθέατρο «Εργαστήρι Μαιρηβή».

Από τότε που οι φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν στον Ελαιώνα της Θήβας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι επισκέπτες λιγοστοί.

Και φέτος οι κρατούμενες στέλνουν τις χειροποίητες κούκλες τους στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», ελπίζοντας οι επισκέπτες να είναι πολλοί.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

Είσοδος ελεύθερη

Βραδιά Αφήγησης: “Παραμύθια και Ιστορίες της Φυλακής”

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 8μ.μ.

Ο Στέλιος Πελασγός σας καλεί να ακούσετε “Παραμύθια και Ιστορίες της Φυλακής”, με αφορμή την έκθεση κούκλας Το “Επισκεπτήριο”. Οι άνθρωποι έβαζαν πάντα τα παραμύθια για να φτιάχνουν σύρραγγες διαφυγής για να φτάνουν στην ελευθερία.

Ο πρωτεργάτης της αναβίωσης της τέχνης της προφορικής αφήγησης, Στέλιος Πελασγός, μας οδηγεί μέσα από το σκοτεινό δάσος των παραμυθιών στην αναζήτηση των μυστικών της τελευταίας μαγικής τέχνης, της τέχνης του προφορικού λόγου.

Είσοδος ελεύθερη

«Εργαστήρι Μαιρηβή»
Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο
τηλ.: 2105222181, κιν.: 6942420062
[email protected]www.mairivi.gr

Πληροφορίες για το “Επισκεπτήριο”:
– Πότε:
Παρασκευή 15, Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
11π.μ. – 8μ.μ.
– Που: 
«Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο
– Ποιος:
ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, «Εργαστήρι Μαιρηβή» – Κουκλοθέατρο
– Γιατί:
 Υποστήριξη φυλακισμένων γυναικών

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή