Το Φεστιβάλ Γλυφάδας «σηκώνει αυλαία»

Αντί εισιτηρίου, ο δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει, όπως κάθε χρόνο, τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του, από όσους έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να προσφέρουν στους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης.

by Times Newsroom

Γεμίζει από πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις η Γλυφάδα, καθώς αύριο «σηκώνει αυλαία» το Φεστιβάλ της πόλης και μάλιστα με αφιέρωμα στον Τόλη Βοσκόπουλο από τον Βασίλη Λέκκα. Ο θεσμός που καθιέρωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου έρχεται και πάλι να χαρίσει όμορφες καλακαιρινές βραδιές και μοναδικές στιγμές, με δωρεάν είσοδο στις εκδηλώσεις, από τώρα μέχρι το Φθινόπωρο.

Αντί εισιτηρίου, ο δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει, όπως κάθε χρόνο, τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του, από όσους έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να προσφέρουν στους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης.

Το Α’ μέρος του Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου και το Β’ μέρος θα ξεκινήσει περί τα τέλη του μήνα. Με καταξιωμένους καλλιτέχνες, με μεγάλες συναυλίες, με σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, με κέφι και χορό, αλλά και με μία μεγάλη έκπληξη: τη ζωντανή μετάδοση του τελικού του Μουντιάλ την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Παράλληλα, συνεχίζεται σε πλατείες, πάρκα και παιδικές χαρές το Παιδικό Φεστιβάλ Γλυφάδας και αύριο θα έχει Karaoke στην παιδική χαρά της Αγίας Τριάδας. Για μία ημέρα, την Κυριακή 26 Ιουλίου, το Kids Festival θα μεταφερθεί στη Γ’ Μαρίνα για την παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη.

Φέτος, για πρώτη φορά, διοργανώνεται και το Συμπόσιο Γλυπτικής, στο τέρμα της Γ’ Μαρίνας, πλάι στον χώρο των εκδηλώσεων και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου.

Μετά το τέλος των συναυλιών και των θεατρικών παραστάσεων ενηλίκων, δηλαδή όλων των εκδηλώσεων εκτός των σινεμά και της παιδικής παράστασης, θα είναι σταθμευμένα στο χώρο της Γ’ Μαρίνας δύο λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, για τη δωρεάν μεταφορά των θεατών στις γειτονιές της πόλης, ενώ η Δημοτική Αστυνομία, οι υπάλληλοι του δήμου και οι εθελοντές που θα βρίσκονται στον χώρο, θα βοηθούν τους θεατές σε οτιδήποτε χρειαστούν.

«Ο Ιούλιος στη Γλυφάδα είναι μήνας Φεστιβάλ», λέει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και συνεχίζει:

«Η αυλαία ανοίγει με μια πολύ ξεχωριστή και συγκινητική βραδιά, καθώς η πρώτη παράσταση είναι ένα μοναδικό αφιέρωμα στον σπουδαίο Τόλη Βοσκόπουλο. Μια τιμή σε έναν θρύλο, με τον οποίο η πόλη μας συνδέθηκε ιδιαίτερα, αφού ο Τόλης Βοσκόπουλος έζησε για πολλά χρόνια στη πόλη μας και το 2018 είχαμε φιλοξενήσει στη Γλυφάδα μία από τις τελευταίες μεγάλες συναυλίες του.

Μας περιμένουν, φυσικά, αγαπημένοι καλλιτέχνες, εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις και βραδιές κινηματογράφου, αλλά και μια έκπληξη. Στις 19 Ιουλίου, σας καλούμε να δούμε τον τελικό του Μουντιάλ όλοι μαζί, στις γιγαντοθόνες μας, δίπλα στο κύμα.

Φέτος, η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο γεμάτη, καθώς ακριβώς δίπλα στον χώρο του Φεστιβάλ διεξάγεται το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής. Έτσι, όλοι όσοι προσέρχονται στις παραστάσεις θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα, για πρώτη φορά, να δουν από κοντά πώς ένα κομμάτι μάρμαρο μεταμορφώνεται σε ένα γλυπτό έργο τέχνης».

Και καταλήγει λέγοντας: «Η μαγεία της μεγάλης οθόνης, του θεάτρου, της μουσικής και της τέχνης είναι και φέτος εδώ. Σας περιμένουμε».

Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι στις 8:30 μ.μ. (στις 8:00 μ.μ. για το παιδικό θέατρο) και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο glyfada.gr/festival.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή