Το Ισραήλ αφαιρεί τη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ από τα σχολικά προγράμματα

...αφού δημοσίευσε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο «Χ» ένα tweet με μια εικόνα στην οποία υποστηρίζει την Παλαιστίνη.

by Times Newsroom

Το Υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει κάθε αναφορά στη Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, από τα προγράμματα σπουδών του, αφού δημοσίευσε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο «Χ» ένα tweet με μια εικόνα στην οποία υποστηρίζει την Παλαιστίνη.

Το υπουργείο υποστήριξε ότι η ανάρτηση της Τούνμπεργκ «υποστηρίζει το κίνημα της Χαμάς», σημειώνοντας ότι «αυτή η θέση της στερεί από το να είναι εκπαιδευτικό και ηθικό πρότυπο και δεν έχει πλέον τα προσόντα να είναι πηγή έμπνευσης και δασκάλας για Ισραηλινούς μαθητές».

 Εκατοντάδες Ισραηλινοί ακτιβιστές επέκριναν τη Σουηδή περιβαλλοντική ακτιβίστρια το Σαββατοκύριακο αφού δημοσίευσε στον ιστότοπο X ένα tweet στις 20 Οκτωβρίου στο οποίο ανέφερε: «Σήμερα στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την Παλαιστίνη και τη Γάζα… Ο κόσμος πρέπει να υψώσει τη φωνή του και να ζητήσει μια άμεση κατάπαυση του πυρός και δικαιοσύνη και ελευθερία για τους Παλαιστίνιους.» Και όλοι επηρέασαν τους αμάχους».

Η Γκρέτα εμφανίστηκε με 3 κορίτσια στη φωτογραφία κρατώντας πανό που έγραφαν «Υποστηρίξτε τη Γάζα», « Ελεύθερη Παλαιστίνη », «Αυτός ο Εβραίος υποστηρίζει την Παλαιστίνη» και «Κλιματική δικαιοσύνη».

Περισσότερες από 100 υπογραφές συμπεριλήφθηκαν επίσης σε μια ανοιχτή επιστολή που στάλθηκε στην Τούνμπεργκ και αρκετοί ακτιβιστές απάντησαν απευθείας σε αυτήν στον ιστότοπο X.

Η επιστολή, που εστάλη από Ισραηλινούς περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, ανέφερε ότι «ήταν εξαιρετικά πληγωμένοι, σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από τα tweets και τις αναρτήσεις σας σχετικά με τη Γάζα» και ότι η Τούνμπεργκ θα πρέπει «να εξετάσει ξανά τις φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς».

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com