Το Ισραήλ διέταξε την πλήρη πολιορκία της Γάζας – «Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει» διαμηνύει ο Νετανιάχου

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας σχεδιάζει το Ισραήλ στον απόηχο των μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από τη Χαμά. O Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει».

by Times Newsroom

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε “πλήρη πολιορκία” της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, ενώ ο Ντενιάχου προειδοποίησε ότι «τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν» και επανέλαβε πως «σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με χτύπημα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων σε οικισμό στη Γάζα, συνοδευόμενο από την λεζάντα «Ξεκινήσαμε – Το Ισραήλ θα κερδίσει». Νωρίτερα δήλωσε πως η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολυεπίπεδη επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή».

“Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή”, δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης, προσθέτοντας πως “θα τους κινήσουμε με τη δύναμη, πολύ δύναμη”.

Σημιεώνεται ότι στα σύνορα συγκεντρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί έφεδροι, την ώρα που νέες ρουκέτες από τη Γάζα εκτοξεύτηκαν σε ισραηλινές πόλεις. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.300, πάνω από 800 είναι οι Ισραηλινοί, τουλάχιστον 560 οι Παλαιστίνοι.

Η Γάζα βρίσκεται σε απόλυτη πολιορκία. Αλλεπάλληλες είναι οι εκρήξεις με τους Ισραηλινούς να συνεχίζουν τις επιθέσεις.

Δείτε live εικόνα:

Εντείνοντας τις επιθέσεις ο Ισραηλινός στρατός παράλληλα ανακοινώνει πως έχει πάρει τον έλεγχο στις περιοχές μέσα στο Ισραήλ όπου είχαν εισβάλει οι μαχητές της Χαμάς. Σποραδικές μάχες όμως συνεχίζονται, ενώ σε Ασντόντ, Άσκελον και άλλες περιοχές συνεχίζονται οι επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες…

Τελεσίγραφο της Χαμάς: «Θα εκτελούμε τους Ισραηλινούς πολίτες σε κοινή θέα στα social για κάθε βομβαρδισμό στη Γάζα»

Αν γίνουν επιθέσεις εναντίον αμάχων αρχίζουμε εκτελέσεις αιχμαλώτων» προειδοποιεί η Χαμάς εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), όπως μετέδωσε το Al Jazeera πριν από λίγο.

«Οποιαδήποτε στόχευση αθώων πολιτών χωρίς προειδοποίηση θα αντιμετωπιστεί δυστυχώς με την εκτέλεση ενός από τους αιχμαλώτους που βρίσκονται υπό κράτηση και θα αναγκαστούμε να μεταδώσουμε αυτήν την εκτέλεση», δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ της Χαμάς.

«Λυπούμαστε για αυτήν την απόφαση, αλλά θεωρούμε τον Σιωνιστή εχθρό και την ηγεσία τους υπεύθύνη για αυτό», είπε.

Η Χαμάς είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για εκεχειρία με το Ισραήλ, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους της οργάνωσης. Ο Moussa Abu Marzouk δήλωσε στο Al Jazeera ότι η Χαμάς «έχει επιτύχει τους στόχους της».

Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμιά πρόθεση να αναπτύξει δυνάμεις στο πεδίο μετά την επίθεση εναντίον του Ισραήλ που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, πάντως θα προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χθες Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας Τζον Κέρμπι δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» πως υπάρχει κάποιος «βαθμός συνενοχής» του Ιράν, στο μέτρο της υποστήριξής του στη Χαμάς, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η Ουάσιγκτον δεν έχει απτές αποδείξεις ότι η Τεχεράνη ενεπλάκη άμεσα στον σχεδιασμό ή την εκτέλεση της επίθεσης που εξαπολύθηκε το Σάββατο.

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Κέρμπι, ο Λευκός Οίκος αναμένει επιπρόσθετα αιτήματα από πλευράς Ισραήλ για υλική υποστήριξη και θα καταβάλει προσπάθεια να τα ικανοποιήσει το συντομότερο δυνατόν.

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΑ είπε ακόμη πως «είναι πολύ πρόωρο να πούμε πως πατάμε φρένο» στην προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, κρίνοντας αντιθέτως ότι τα διπλωματικά εγχειρήματα του είδους αυτού πρέπει να ενθαρρύνονται.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούντ Αμπάς, αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον παλαιστίνιο πρεσβευτή στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

«Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, από τη ρωσική πλευρά, σχετικά με το πότε θα γίνει η επίσκεψη», δήλωσε ο παλαιστίνιος πρεσβευτής Άμπντελ Χάφεζ Νούφαλ, σύμφωνα με το δίκτυο RBC.

«Συνήφθη συμφωνία πως ο κ. Αμπάς θα έλθει στη Μόσχα», πρόσθεσε.

Δήλωσε εξάλλου στη ρωσική κρατική τηλεόραση πως τα μέρη έχουν «καθημερινές επαφές».

Χθες Δευτέρα, το Ισραήλ επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση με εκατοντάδες θύματα που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο.

Η Ρωσία, η οποία έχει ιστορικά σχέσεις με αραβικές χώρες, το Ιράν, τη Χαμάς, καθώς και με το Ισραήλ, καταδίκασε τη βία και κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως αψηφά την ανάγκη να εγκαθιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον κ. Αμπάς πριν από έναν χρόνο, στο περιθώριο συνόδου στο Καζακστάν. Ο κ. Αμπάς επισκέφθηκε τη Ρωσία πριν από δυο χρόνια, υπενθυμίζουν ρωσικά ΜΜΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com