Το Ισραήλ επικαλείται βίντεο του Al Jazeera και κατηγορεί την Ισλαμική Τζιχάντ πως πύραυλός της χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει: Βάρβαροι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο νοσοκομείο» είπε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός

by Times Newsroom

Με μία ανάρτηση που δείχνει βίντεο που μετέδωσε το Al Jazeera, ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ θέλει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ότι την ευθύνη του λουτρού αίματος, μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, την έχει η Ισλαμική Τζιχάντ.

Σύμφωνα με τα όσα δείχνει το βίντεο, πύραυλος της Ισλαμικής Τζιχάντ αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο, προκαλώντας την ασύλληπτη τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 500 ανθρώπους. Αρχικά, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει πως η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς.

Η ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του Ισραήλ στο Twitter

«Μια εκπομπή του Al Jazeera κατέγραψε τη στιγμή που η Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσε μια ρουκέτα η οποία χτύπησε ένα νοσοκομείο στη Γάζα, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους», αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του Ισραήλ στο Twitter.

Οι Παλαιστινιακές Αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη μπορεί να φτάσει τους 1.000 και πως πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση του Ισραηλινού στρατού από το 2008.

Νετανιάχου: Υπεύθυνο το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας κατηγόρησε το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα.

Ο ίδιος έγραψε στο Χ: «Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα».

 

Στην τελευταία του ανάρτηση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έγραψε: «Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει: Βάρβαροι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στη Γάζα και όχι το IDF. Όσοι δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφονούν και τα δικά τους παιδιά».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com