Το Μέτωπο Polisario καλεί την Ισπανία να μην υποστηρίζει το μαροκινό σχέδιο για τη Σαχάρα

Απόλυτη πλειοψηφία για τον Μπραχίμ Γκάλη. Ο σημερινός γενικός γραμματέας του Μετώπου Polisario κέρδισε τις εκλογές για τρίτη θητεία του κινήματος ανεξαρτησίας της φυλής των Σαχάραουι

by Times Newsroom
Απόλυτη πλειοψηφία για τον Μπραχίμ Γκάλη. Ο σημερινός γενικός γραμματέας του Μετώπου Polisario κέρδισε τις εκλογές για τρίτη θητεία του κινήματος ανεξαρτησίας της φυλής των Σαχράουι.
Σε συνέντευξή του εξήγησε ορισμένα από τα θεμελιώδη σημεία που θα υπερασπιστεί κατά τη νέα του θητεία, μεταξύ των οποίων η νέα στρατηγική που επικεντρώνεται στην «εντατικοποίηση του ένοπλου αγώνα», που σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται στην παραβίαση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε από το Μαρόκο το 1991.
Μπήκαμε σε μια διαδικασία το 1991, πιστεύοντας ότι ήταν ένας δίκαιος κόσμος, ένας κόσμος που σέβεται τις δεσμεύσεις του, ένας κόσμος που σέβεται τη διεθνή νομιμότητα. Τριάντα χρόνια μας έδειξαν το αντίθετο. Είναι μια απογοήτευση.
Έχει επίσης κάνει αναφορά στη διπλωματική στροφή της ισπανικής κυβέρνησης τον περασμένο Μάρτιο, με την οποία τερμάτισε την ιστορική της ουδετερότητα, υποστηρίζοντας το σχέδιο του Μαρόκου για την αυτονομία της Σαχάρας.
Το ισπανικό κράτος για εμάς, για την εξομάλυνση των σχέσεων, πρέπει να διορθώσει και να υιοθετήσει και να ευθυγραμμιστεί με το διεθνές δίκαιο.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σε ένα πλαίσιο στο οποίο το Μέτωπο Polisario διεξάγει το τριετές συνέδριό του, στο οποίο ο Γκάλη έχει λάβει το 69% της υποστήριξης.
Πηγή: ΑΡ
Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή