Το σεξ και η λοίμωξη του ουροποιητικού στις γυναίκες

by Times Newsroom

Παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές για τις γυναίκες σε σχέση με τις λοιμώξεις του ουροποιητικού, η ούρηση πριν από τη σεξουαλική επαφή μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά απ’ όσο συνειδητοποιείτε.

Ο David Kaufman, ένας ουρολόγος από τη Νέα Υόρκη, μίλησε για να διαλύσει τον μύθο που βάζει πολλές γυναίκες σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Kaufman, η ούρηση πριν από το σεξ, είναι η πρώτη αιτία των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, γνωστή και ως ουρολοίμωξη των νεόνυμφων. «Τα βακτήρια έχουν μικροσκοπικές αρθρώσεις που δρουν ως Velcro, οι οποίες τους επιτρέπουν να γατζώνονται στην επένδυση της ουρήθρας», εξήγησε.

Πηγαίνοντας στην τουαλέτα μετά το σεξ, δίνεται η ευκαιρία να αποκολληθούν τα βακτήρια, εμποδίζοντας τα να μετακινηθούν στην ουροδόχο κύστη.

Όμως, ενώ πολλές γυναίκες μπορεί να πιστεύουν ότι είναι πρακτικό να ουρήσουν και πριν από το σεξ, αυτό θα μπορούσε να αυξάνει τις πιθανότητές για την ανάπτυξη λοίμωξης του ουροποιητικού, καθώς, αν κρατηθούν για μετά, τότε θα έχουν αποθηκεύσει αρκετά ούρα, ώστε να απομακρυνθούν περισσότερα βακτήρια.

Ωστόσο, αρκετοί γιατροί δίνουν στις γυναίκες πολύ διαφορετικές οδηγίες σχετικά με τη ρουτίνα τους πριν από το σεξ.

Η Δρ Hilda Hutcherson, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας, δήλωσε ότι παρόλο που δεν υποστηρίζει ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να ουρούν πριν από το σεξ, συνήθως τις συμβουλεύει να το κάνουν τόσο πριν, όσο και μετά την επαφή, για να μειώσουν την πιθανότητα ανάπτυξης λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού μπορεί να προκαλέσουν οδυνηρό πόνο στην κατώτερη κοιλία και μερικές φορές πυρετό. Στατιστικά, τουλάχιστον μία στις δύο γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος κάποια στιγμή στη ζωή της.

Πηγή: iatrikanews

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή