Τραγικός θάνατος 8χρονου αγοριού σε ιαματικά λουτρά στην επαρχία της Ρώμης – Το «ρούφηξαν» οι αντλίες αποστράγγισης της πισίνας

Πνίγηκε εγκλωβισμένο στην αποχέτευση κατά τη διάρκεια εκκένωσης και καθαρισμού των δεξαμενών

by Times Newsroom

Ένα 8χρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο στα ιαματικά λουτρά Terme di Cretone, μεταξύ Palombara Sabina και Passo Corese στην επαρχία της Ρώμης. Τον έλεγαν Στέφαν και ζούσε στην περιοχή με τους ρωσικής καταγωγής γονείς του. Ο μικρός «ρουφήχτηκε» από αγωγό αποχέτευσης και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού και εκκένωσης των πισινών. Το πτώμα του άτυχου αγοριού ανασύρθηκε μετά από επέμβαση που διήρκεσε πάνω από μία ώρα. Το παιδί είχε κολλήσει στο σύστημα απορροής ομβρίων των δεξαμενών. Οι δύτες κατάφεραν να βγάλουν τη σορό επεμβαίνοντας στο τμήμα της εξόδου απόρριψης υδάτων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 6.30 μ.μ., την απογευματινή ώρα κλεισίματος του οικοδομήματος. Οι συνθήκες είναι ακόμη ασαφείς. Κανονικά, μέσω μεγαφώνου καλούνται όλοι οι λουόμενοι να βγουν από το νερό. Οι σοκαρισμένοι γονείς του Στέφαν δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν τι συνέβη. Υπάρχουν δύο υποθέσεις: είτε το παιδί βρισκόταν και παρέμεινε στο νερό ή βούτηξε όταν είχαν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες εκκένωσης και καθαρισμού της πισίνας, μετις αντλίες αποστράγγισης σε λειτουργία. Μερικοί άνθρωποι θα είχαν βουτήξει στο νερό για να προσπαθήσουν να τον σώσουν, κινδυνεύοντας να τους «ρουφήξουν» με τη σειρά τους. Επενέβησαν δύτες, πυροσβέστες και αστυνομικοί, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν το παιδί από την ισχυρή πίεση του νερού μέσα στους σωλήνες. Οι καραμπινιέροι του Monterotondo ερευνούν τώρα την υπόθεση και θα στείλουν αναφορά στην εισαγγελία του Tivoli. Η σορός του παιδιού τέθηκε στη διάθεση της δικαστικής αρχής για νεκροψία-νεκροτομή.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό με παιδί. Στις 10 Ιουλίου 2021, ο 8χρονος Edoardo παραλίγο να πεθάνει σε μια από τις δεξαμενές: τον έσωσε ο Michele Maiellari, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Acquaviva delle Fonti. Ο μικρός ανασύρθηκε από τους ναυαγοσώστες και ο γιατρός τον έσωσε με ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη στόμα με στόμα στην άκρη της πισίνας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com