Τραμπ: «Δεν κυνηγούν εμένα, εσάς κυνηγούν, εγώ απλά στέκομαι εμπόδιο στο δρόμο τους»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε ενώπιον 2.000 Αμερικανων την πρώτη του απάντηση στις κατηγορίες εναντίον του

by Times Newsroom

Ενώπιον 2.000 Αμερικάνων που μαζεύτηκαν το Σάββατο 10 Ιουνίου να τον ακούσουν στο Columbus της Τζόρτια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την πρώτη του απάντηση στις κατηγορίες εναντίον του.

Για άλλη μια φορά ο Τραμπ δήλωσε την αθωότητά του στο ετήσιο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τζόρτζια και τον στόχο του να καταργήσει, όπως είπε, τον «προκατειλημμένο ομοσπονδιακό μηχανισμό επιβολής του νόμου».

«Στην τελική δεν κυνηγούν εμένα. Εσάς κυνηγούν – και εγώ απλώς στέκομαι εμπόδιο στο δρόμο τους», είπε ο Τραμπ.

«Το γελοίο και αβάσιμο κατηγορητήριο εναντίον μου από το εργαλειοποιημένο «υπουργείο Αδικίας» της κυβέρνησης Μπάιντεν θα χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο φρικτές καταχρήσεις εξουσίας στην ιστορία της χώρας μας», είπε. Το έχουν πει και οι Δημοκρατικοί. Αυτή η άγρια δίωξη είναι μια παρωδία της δικαιοσύνης».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του κατηγορητηρίου 37 σημείων εναντίον του Τραμπ από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ για φερόμενο σχεδιασμό ενός σχεδίου για να κρατήσει υπό την κατοχή του ευαίσθητο υλικό από την εποχή που ήταν πρόεδρος.

Ο Τράμπ φέρεται όχι μόνο να απέκρυψε απόρρητα έγγραφα, αλλά είπε ψέματα σε ομοσπονδιακούς πράκτορες και ερευνητές για την εμπλοκή του.

Εάν οι κατηγορίες επαληθευτούν, τότε ο Τραμπ κινδυνεύει να είναι ο πρώτος πρόεδρος στις ΗΠΑ που θα φυλακιστεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Η μία κατηγορία έγινε 34»

Ο Τραμπ χλεύασε επανειλημμένα το κατηγορητήριο και αποκάλεσε τον Σμιθ «εξοργισμένο» και είπε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν μια «άρρωστη φωλιά ανθρώπων που πρέπει να καθαριστεί».

«Πήραν μια κατηγορία και την έκαναν 37», είπε ο Τραμπ. «Είναι μια πολιτική επιτυχία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πλήθος αντιμετώπισε θετικά τον Τραμπ -με κάποιους να κρατάνε πλακάτ που έγραφαν «Το FBI είναι το DNC για την KGB»- παρά το γεγονός ότι είναι σε μια Πολιτεία στην οποία κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν.

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους φορούσαν αυτοκόλλητα με μια κόκκινη γραμμή πάνω από τη λέξη «εκλογικές μηχανές», υποδηλώνοντας την πεποίθηση ότι πίστευαν ότι οι εκλογές του 2020 είχαν κλαπεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com