Τσιάρας: Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα «παραγωγικό όραμα» για τον πρωτογενή τομέα

Για το όραμά στον πρωτογενή τομέα και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες της Θεσσαλίας μίλησε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας.

by Times Newsroom

Όσον αφορά τη Θεσσαλία και τις αποζημιώσεις, έκανε λόγο για μία καταστροφή τεράστιας έκτασης και με αριθμό πληττόμενων ανθρώπων που δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά στην ελληνική ιστορία. Ανέφερε πως «έχουν δοθεί πραγματικά πολύ γενναίες αποζημιώσεις και στους πολίτες που είδαν τα σπίτια τους να χάνονται και να καταστρέφονται και στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα μέσω του ΕΛΓΑ. Βεβαίως υπάρχουν υπόλοιπα αποζημιώσεων και υπάρχουν ακόμη φάκελοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αυτή είναι μια πραγματικότητα» και πρόσθεσε πως:

«Aν μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και αν μιλάμε για μια διαδικασία ή για ένα γεγονός το οποίο ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε ως ελληνική πολιτεία, ότι αυτό δεν μπορεί να έχει το αποτέλεσμα που ενδεχομένως ο καθένας να προσδοκά. Σκεφτείτε μάλιστα ότι λόγω του Ιανού κατάφερε η ελληνική πολιτεία, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατά κάποιον τρόπο να ενσωματώσει όλους αυτούς τους φορείς και τους οργανισμούς που αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους ζητήματα κάτω από την εποπτεία του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας. Σκεφτείτε ότι δεν υπήρχε καν τέτοιος μηχανισμός νωρίτερα και σήμερα που μιλάμε με πραγματικά τεράστιο αριθμό δικαιούχων, βλέπετε ότι υπάρχει απόδοση αποζημιώσεων, ότι γίνεται μια προσπάθεια να ανακουφιστεί ο κόσμος και βεβαίως αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται. Εγώ ξαναλέω για άλλη μια φορά δεν ισχυρίζομαι ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Υπάρχει όμως μια σαφής πρόοδος και υπάρχει επιτέλους μια πολιτεία η οποία στέκεται δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, στον Έλληνα αγρότη. Στέκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη μετά από τέτοιου είδους φαινόμενα. Και αυτό είναι δεδομένο καταγεγραμμένο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com